Всеки трети ученик в Добрич е редовен пушач

9641
Всеки трети ученик в Добрич е редовен пушач

В Добрич има тенденция за разпространяване на тютюнопушенето, сочат резултати от няколко проучвания. Делът на редовните пушачи все още е висок – 37,6 %, макар и да намалява.

Тревожен факт е, че всеки трети ученик в Добрич е редовен пушач (40,6% от момичетата и 33,8% от момчетата), предаде БГНЕС. Нараства и броят на жените, които пушат редовно – 33,7 %. От Регионалната здравна инспекция предлагат безплатни лични консултации, напътствия, съвети и окуражаване за всеки, който е решил да се раздели с вредния навик. В РЗИ функционира кабинет за отказване от тютюнопушенето. Мероприятия, насочени към превенция на употребата на тютюневи изделия в Добрич, бяха реализирани през целия май.

61% от хората лекуват мигрената погрешно

61% от страдащите просто се примиряват с болката, без да предприемат нищо или пият неправилните хапчета без лекарски съвет, показва про...

Организирани са изнесени консултативни кабинети с измерване на въглероден монооксид и карбоксихемоглобин в издишан въздух на пасивни и активни пушачи. Проведен е и информационен ден на тема: "Какво аз знам? Митове и факти за тютюнопушенето".

В борбата с цигарите е включено и изкуството. Подредена е изложба с рисунки за живот без тютюн. Учениците от горните класове в Добрич са взели участие в дискусия "Тютюнопушенето – удоволствие или отрова?". Организиран е и семинар с медицински специалисти за осъществяване на дейности за превенция на тютюнопушенето в българското училище и превръщането му в зона без тютюнев дим.

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com