12 акта за нарушения на забраните за тютюнопушене

6065
12 акта за нарушения на забраните за тютюнопушене

От днес в полунощ започнаха проверките на здравните инспектори от РЗИ в цялата страна във връзка с въведената от 1 юни пълна забрана за тютюнопушене в закрити обществени места и някои открити обществени места. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Постъпилите до този момент данни от проверките на част от РЗИ сочат, че здравните инспектори са извършили 890 проверки. Съставени са 12 акта, издадени са 34 предписания.

Атанасова: Забраната за тютюнопушене няма да падне

Темата за забраната на тютюнопушенето вече дълго време беше дебатирана, мина гратисният период, има воля за спазване на закона в МС...

Информацията отразява първоначални данни от извършените проверки от РЗИ София, Видин, Шумен, Хасково, Пазарджик, Кюстендил, Ямбол и Кърджали. Данните продължават да постъпват и ще бъдат обобщавани и обявявани своевременно.
Проверявани са следните видове обекти: лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ, детски и учебни заведения, заведения за хранене и развлечения, аптеки, басейни, фризьорски салони, магазини за битова химия, пощенски клонове, клон на НАП, банки, общински администрации, библиотека, пенсионерски клуб.

В столицата са извършени 325 проверки. Те започнаха още през нощта в Студентски град, където здравните инспектори посетиха 3 нощни заведения. Общо 6 са издадените актове за административно нарушение в София.

При проверките са констатирани нарушения, свързани с тютюнопушене в двора и в учителските кабинети на училищата, в заведения за хранене и развлечения, включително и останали табели като "Зала за пушачи".

Има установени нарушения на забраната за тютюнопушене в лечебно заведение.

Корнелия пак хапе: Борисов също пуши, и той е простак

Бойко Борисов за пореден път бе захапан от традиционното оръжие на БСП срещу премиера - Корнелия Нинова. Депутатката от левицата цити...

При проверките здравните инспектори са съставили констативни протоколи и са дали указания на собствениците на заведения за хранене и развлечения и директорите на учебни заведения за прилагане изискванията на чл. 56 и 56а от Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето.

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване