Атанасова: Забраната за тютюнопушене няма да падне

5288
Атанасова: Забраната за тютюнопушене няма да падне

Темата за забраната на тютюнопушенето вече дълго време беше дебатирана, мина гратисният период, има воля за спазване на закона в МС и НС, заяви здравният министър Десислава Атанасова в Народното събрание, предаде БГНЕС.

Мисля, че няма да се върнем назад и да се стигне до законова промяна, каза тя. Според нея българските граждани ще свикнат със забраната за тютюнопушене в затворени обществени помещения, по стадиони, детски площадки и др. Тя подчерта, че проверките на здравните инспектори няма да са кампанийни, а постоянни. По Черноморието екипите на проверяващите инспектори ще бъдат подсилени, съобщи тя. Атанасова заяви в отговор на въпрос на медия, че през днешния ден не е запалила цигара и ще пуши единствено в къщи.

Към този момент 70 здравни инспектори в София през деня проверяват дали се спазват нормите в закона срещу тютюнопушенето. Според информацията на министъра до 11 часа са проверени 225 обекта, има съставени 4 акта. Тези проверки са започнали веднага след 12 часа през нощта. В Пловдив работят 30 екипа, проверени са вече 127 обекта и са съставени два акта, продължи Атанасова. Във Варна работят 15 екипа, от които са проверени 151 обекта до 11 часа и е съставен един акт. Можем да направим заключение, че от всички направени проверки се установява съвсем малък процент на нарушения, смята здравният министър.

Атанасова е убедена, че вече всички са запознати, че законът е влязъл в сила, а хората имат лична отговорност и към собственото си здраве, и към здравето на околните.

Корнелия пак хапе: Борисов също пуши, и той е простак

Бойко Борисов за пореден път бе захапан от традиционното оръжие на БСП срещу премиера - Корнелия Нинова. Депутатката от левицата цити...

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com