В Панама откриха нов вид жаби

15361
В Панама откриха нов вид жаби

Учени откриха в западните части на Панама нов вид жаби, които ако се вземат в ръце, оставят жълти следи върху пръстите, предаде РИА Новости.

„Установихме, че звуците, които този вид жаби издават по време на размножителния сезон, значително се отличават от тези на другите видове, и предположихме, че най-вероятно сме успели да открием нов вид. Когато накрая заловихме първия индивид и го взехме в ръце, видяхме че той отделя вещество, което оцветява пръстите в жълт цвят. Името на новия вид жаба е „Diasporus citrinobapheus”, което означава именно това: „оцветяващата пръстите в жълт цвят”, посочват учените.

Откритието е направено от експерта Андреас Херц от Изследователския институт Зенкенберг (Германия) по време на изследвания в централния планински масив в западната част на Панама.

Размерът на „оцветяващата” жаба не превишава два милиметра. Известно е също така, че амфибията принадлежи към т.нар. дъждовни жаби, които нямат стадий на развитие „попови лъжички”. Малките жабчета се излюпват направо от яйцата.

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com