Loona: Много съм щастлива, че съм част от SPICE Music Festival тази година

7037
Loona: Много съм щастлива, че съм част от SPICE Music Festival тази година
Снимка: SPICE Music Festival

Мари Хосе ван дер Колк, по-известна с псевдонима си Loona, е нидерландска певица, танцьорка и автор на множество хитове. Най-известна е със своите закачливи, весели летни хитове като "Bailando", "Vamos a la Playa", "Mamboleo", "Latino Lover" или "Viva el Amor", които се отличават с лесни за запяване текстове и леки бийтове. Освен тях обаче тя издава и балади като кавър версиите на "Hijo de la Luna" и "Salvador Dalí" на Mecano. Луна работи и в други жанрове като поп ("Dónde Vas" или "La Vida es una Flor"), вокален транс/електроник ("Prince of Love", "Sunlight" или "Rise Again"), R&B и регетон.

Loona пристига в Бургас за да стане част от тридневният фестивал SPICE Music Festival, заедно със звезди като Shaggy, Arash, Gipsy Kings, Los De Rio, DJ Sash, Gala, Down Low и много други. Четвъртото издание на фестивала ще се проведе на 5, 6 и 7 август 2022 на Пристанище Бургас. Вижте какво ни сподели, преди да стъпи на родна земя.

Истинското ти име е Мари-Хосе ван дер Колк, защо избра Loona за сценичен псевдоним?

Когато записвахме "Bailando" през 1998, издателите ни помолиха да измислим ново артистично име, което да звучи добре с името на песента. По това време артистичният ми прякор беше Каризма, но помислихме и решихме, че името на песента трябва да се асоциира с нещо като Майорка, острови, плаж, слънце. И докато разсъждавахме в тази посока ни хрумна Loona. Така че измислихме и изписването, за да може да е уникално и различно – с две "о". И общо взето така се появи името ми.

Има ли разлика между теб в реалния живот и на сцената?

Има известна разлика между Мари и Loona, да. Обичам грима, сценичните костюми, всичко блестящо, което е Loona. С нея си приличаме по позитивната енергия – обичаме да бъдем добри с хората, да ги караме да се усмихват. А от сцената мога да им го давам в далеч по-големи мащаби – музиката има тази способност! Хората може би не знаят, но когато пея за публиката от сцената, получавам поне тройно повече енергия от нея в замяна. И това никога не може да ме умори. Хората ме питат – не се ли изморяваш толкова години на сцената. Не! Аз давам щастие на хората и получавам същото от тях в троен размер. Красиво е да си Loona на сцената.

Как би описала музиката си на някой, който за първи път чува за теб? 

Интересно е, че след толкова години, когато някой чуе песните ми за първи път, веднага ги харесва. Това важи за всякакви хора – няма нужда да си фен на тази музика, за да те грабне ритъмът им. Невероятно е, за мен е истинска магия – дори малки деца на по 3-4 години усещат позитивния ритъм и започват да танцуват на песните ми. Чувствам се благословена, че мога да правя хората щастливи с музиката си!

Какво е нещото, което най-много ти харесва в музиката?

Връзката с хората. Музиката е език, който всички говорят. Аз съм от Нидерландия, пея на испански, но музиката ми се слуша дори в страни, в които езикът не се разбира. Невероятно е! Това е магията на музиката – комуникираш с хората, свързваш се с тях на съвсем различно ниво и е много специална връзка. Това е универсалният език на любовта.

Повече от 20 години са минали от първия ти най-голям хит - "Bailando", как се промени за това време?

Да, "Bailando" е на 24 години! Аз съм част от артистите на 90-те, чиято мисия е да поддържа парти атмосферата по света жива, да пренесе усещането от 90-те в днешни дни. А това ни е много необходимо във времената, в които живеем. Така че, благодаря на Бог, че имаме музиката и позитивните й вибрации - те са способни да донесат мир на всякакъв език. Много съм щастлива, че принадлежа на 90-те, защото е много трудно да определим каква е музиката на последните две десетилетия, например. Имало е моменти, в които съм си мислела да сменя стила, но в крайна сметка открих, че тази музика носи уникален заряд, който няма нужда да бъде усложняван. Музиката на 90-те ми помага да остана в свои води, да не се променя. И това е моята мисия.

 

Ти си един от участниците в SPICE Music Festival в Бургас, какво да очакваме от теб на сцената?

Много съм щастлива, че мога да бъда част от SPICE Music Festival тази година. Наистина съм развълнувана. С танцьорите ми сме готови да раздадем много позитивна енергия от сцената в Бургас! Знам, че програмата е пълна с уникални артисти от 90-те и ще се опитам да дам всичко от себе си.

Кои от другите музиканти харесваш?

Видях програмата на SPICE Music Festival – невероятна е! Толкова добри артисти има там и тази година - DJ Sash, Cascada, Los Del Rio… Нямам търпение да видя всички!

Пожелай нещо на българските си фенове.

Очаквам ви в Бургас на SPICE Music Festival! Елате да се забавляваме заедно!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

“Отговорите“: С Цветан Цветанов, Любомир Дацов и Жоро Пенчев (ВИДЕО)

Хората изгубиха вяра в изборния процес: Жоро Пенчев от ОЧИ в “Отговорите“ (ВИДЕО)

ЦИК не изпълнява Изборния кодекс в частта машинен вот: Говори член на Обществения съвет (ВИДЕО)

Ако допуснем свръхдефицит, няма да влезем в еврозоната и през 2026 г.: Любомир Дацов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

На Калин Стоянов няма да му извадят компроматни снимки, ако слуша: Цветан Цветанов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Смяната на външния министър беше направена по най-идиотския начин: Румяна Коларова за рокадите в кабинета (ВИДЕО)

Пенсии и великденски добавки за предизборна употреба: Говори финансистът Владимир Сиркаров (ВИДЕО)

Два сценария за конфликта Иран-Израел: Говори доц. Искрен Иванов (ВИДЕО)

Как ще се харчат парите на София? Говори зам.-кметът Иван Василев (ВИДЕО)

Полуреформи, цяла компроматна война и един пудел: Говори политологът Цветанка Андреева (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю