ЦИК: Какво като от едно IP се подават заявления за няколко секции?

28263
ЦИК: Какво като от едно IP се подават заявления за няколко секции?
Снимка: БГНЕС

ЦИК не може да направи проверка и да не разкрие определени секции в Турция. Това призна на практика говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Оказа се, че по закон се подават заявления за разкриване на секция по електронен път или лично. Има обаче случаи, при които се подават 1000 заявления от един IP адрес. Това не е достатъчно, за да се докаже, че става въпрос за един компютър, подчерта Андреев.

ЦИК обяви: Има сигнал за търговия с ромски гласове в Дупница, не е доказан още

Има сигнал за опит за търговия с ромски гласове в Дупница, но засега не е доказан. Това съобщи говорителят на Централната избирателна к...

На въпрос на Нова телевизия какви мерки ще се вземат заради такива сигнали, както и какво ще се направи, след като беше статистически доказано, че в секции в Турция са гласували през 10 секунди – нещо практически невъзможно, Андреев отговори, че законът е определил функциите на ЦИК. На нас ни е казано – има процедура по разкриване на секция, има механизъм за откриване, има изискване за брой подписи, на практика заяви той.

Припомняме, че в Турция ще се открият 130 секции за предсрочните парламентарни избори, докато например в Македония ще са две – в Скопие и Битоля. Многократно в миналото заради гласовете от Турция бяха подавани сигнали до Конституционния съд за касиране на изборите, но такова досега не е било направено. Последният такъв сигнал беше на лидера на РЗС Яне Янев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com