Калфин: България трябва да е наясно дали ще участва в промяната на ЕС

8201
Калфин: България трябва да е наясно дали ще участва в промяната на ЕС
Снимка: БГНЕС

Европейският съюз се променя и е много важно да се формира националният ни интерес и да се знае дали България ще участва в тези процеси. Това каза пред Радио "Фокус" водачът на европейската листа на АБВ Ивайло Калфин. 

Той допълни, че това е огромната отговорност на българските партии и на българските евродепутати в ЕП. Според него, в рамките на кампанията не се е провел европейски дебат и в центъра на вниманието са вътрешнополитическите проблеми в страната.

АБВ: Българският избирател не е глупав

Партиите във властта правят всичко възможно, за да накарат българите да се откажат от евроизборите и да не отидат до урните в неделя. З...

„ЕС се променя, той няма да бъде същият. Има процеси, които текат в еврозоната, включително създаването на нови институции, както и създаването на банков съюз“, съобщи Калфин. Според него има и промени, свързани с миграционната политика.

Той беше категоричен, че днес огромният ресурс от ЕС не се използва за подобряване на живота на българите, средствата не стигат до малкия и среден бизнес, което е важно за създаването на нови работни места. Калфин каза още, че е важна защитата на правата на българите в Европа, особено що се отнася до трудови и социални права. Според него българският гражданин трябва да се чувства защитен навсякъде.

Във връзка с протеклата предизборна кампания, водачът на листата на АБВ коментира, че по тактически съображения големите партии са опитали да стимулират ниско гласуване на предстоящия вот, за да стегнат твърдите си електорати и да могат да си осигурят повече проценти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com