АБВ: Българският избирател не е глупав

13998
Снимки: АБВ

Партиите във властта правят всичко възможно, за да накарат българите да се откажат от евроизборите и да не отидат до урните в неделя. Защото искат да поддържат статуквото. Не са познали - българският избирател не е глупав. Българският избирател е буден и знае как да защитава интересите си. Ние ще ги изненадаме в неделя. Това заяви водачът на евролистата на обединението "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ) Ивайло Калфин на финала на предизборната кампания, отбелязан с голям концерт на Николина Чакърдъкова. „Да съхраним българското” се състоя снощи столицата.

Партиите на статуквото не искат да има кампания, каза Ивайло Калфин и подчерта липсата на дебати по ключови политически въпроси, липсата на предизборни платформи.

Росица Янакиева: Работим за трайно присъствие на АБВ в политическия живот

Работим за трайно присъствие на АБВ в политическия живот на България. Наша цел са следващите избори – дали ще бъдат местни или па...

„Българският избирател вижда какво правят тези, които са във властта и знае защо те не искат да има кампания. Българският народ знае, че България постига успехи тогава, когато има цели, когато знае къде отива. Затова ги е страх, затова в пропагандата се включи какво ли не – и социологически изследвания, и чужди експерти, кой ли не започна да обяснява какъв ще е изходът от изборите. Ще им го покажем на 25-и вечерта. Българският избирател знае, че в политиката има почтени хора, има и лъжци. Има хора, които се борят за справедливост и работят за това, има хора, които говорят и след това не го правят. Знае го българинът това и ще го покаже”, каза Калфин. Той допълни, че това е началото на дълъг път на АБВ. „Път, който минава през изборите в неделя, но продължава много напред. Искаме да накараме партиите да се държат в интерес на хората – да са способни на национално съгласие и да поведат българите. Няма да допуснем повече и с европейски средства, и с национални средства милионерите да стават още по-големи, а народът да обеднява”, каза евродепутатът, цитиран от пресцентъра на АБВ.

Президентът и лидер на гражданското движение Георги Първанов заяви, че АБВ показа, че може да се прави кампания със самочувствие и настроение. „Стоя тук и се връщам 15 години назад. Днес барикадата е навсякъде – барикадата е в парламента, барикадата е между институциите, на улицата, барикадата е в душите ни. Това съм казал точно преди 15 години. Тогава, когато направихме един митинг срещу погромаджийския режим на Иван Костов. Тук, на това място. И не съм допускал, че ще ми се наложи толкова време по-късно да изрека със същото, може би, с по-голямо основание, тези думи за едно управление, което има претенциите да е ляво и демократично”, каза той.

Държавният глава подчерта огромния натиск върху АБВ. Той обясни: „Този натиск идва да покаже страха – и на управляващи, и на т.нар. опозиция, от това, че ще бъде разбит техния сговор. Рано или късно промяната ще се случи, промяна към по-доброто за България и за българите. Промяна към успеха на нацията”.

Истинският вот на недоверие ще се състои на 25 май и аз съм убеден, че българинът ще каже СТОП на тази политика, вредна за България и българската нация, заяви президентът.

Людмил Веселинов: Предстоящите изборите ще бъдат успешни за АБВ

Алтернатива за Българско Възраждане (АБВ) разполага с разпознаваеми личности. Утвърдени, добри специалисти, държавници. Това са хора с ...

„Ние подаваме своята ръка за взаимодействие и сътрудничество в името на България, за успеха на България. Но тази отворена ръка може да бъде свита в юмрук тогава, когато трябва да бъде спряна една вредна за България политика. Това е волята, това е силата на Алтернатива за българско възраждане. Аз съм убеден, че ние не просто ще прескочим убедително бариерата на 25 май. АБВ има доброто бъдеще и идеите, с които да управлява България. Ще го направим не за себе си, не самоцелно. Защото наистина има нужда от дълбока необратима промяна”, заяви президентът Георги Първанов.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com