Преписката срещу мен е „удобно“ засекретена и не мога да коментирам нейното съдържание, каза Румен Петков

12862
Преписката срещу мен е „удобно“ засекретена и не мога да коментирам нейното съдържание, каза Румен Петков
Снимка: БГНЕС

Бившият вътрешен министър и член на Гражданската инициатива АБВ - Румен Петков е бил поканен за разговор в столичната полиция с представители на вътрешното ведомство в събота вечерта. Той откликва на поканата, и неделя сутринта отива в СДВР. Определя нещата, които е чул по време на срещата за абсурдни. Някои от имената, които са били засегнати в разговора не познава, а други са слабо познати хора, които не е чувал и виждал от 15 години. За Румен Петков е циничен фактът, че на една засекретена преписка е имало журналисти. Неясен за него остава въпросът кой ги е извикал там. За отговор на този въпрос ще настоява от прокуратурата. Петков е категоричен, че ще и прокуратурата да разсекрети преписката, за да има възможност обществото да види, какво безумие съдържа тя.

По думите му преписката е „удобно” засекретена и съжалява, че не може да коментира съдържанието и. Петков е категоричен, че неговото привикване в полицията е активно мероприятие от страна на управляващите в навечерието на европейските избори.

Румен Петков за посещението си в СДВР: Предизборно мероприятие на управляващите

Румен Петков от АБВ разпространи своя официална позиция до медиите по отношение на тазсутрешното му привикване в СДВР. Текстът на стан...

„Припомням, от АБВ още преди време алармирахме, чрез вас журналистите, че в последните дни на кампанията се очакват провокации, които близки до Пеевски издания, са готови да използват по користни подбуди. Мисля, че това е и една от основните причини медиите да бъдат известени предварително за моето посещение в СДВР. Сценарий, който много напомня по своя замисъл костинбродската провокация в деня за размисъл, предхождащ последните парламентарни избори”, каза още той.

Бившият вътрешен министър е убеден, че ако съдържанието на документа стане публично, ще се докаже несъстоятелността на тиражираните в медиите тези, че е бил привикван заради търговия с гласове, без дори да се налага да коментира. Той уточни ще направи всичко, за да защити доброто си име и няма да остави нещата така.

„Аз нямам впечатление, че ще ме викат отново, защото служителите подходиха изключително професионално и коректно към държавата и задълженията си, така че няма как, и няма защо да водим следващ разговор. Нелепостта е видима с просто око. Секретността е нарушена от прокуратурата или от МВР”, заяви Румен Петков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com