Румен Петков: Избори през октомври, главният прокурор е политически престъпник

20067
Румен Петков: Избори през октомври, главният прокурор е политически престъпник
Снимка: АБВ

Избори в края на месец септември са вредни за обществото. Това каза на пресконференция в Пловдив едно от лицата на АБВ Румен Петков. В Града под тепетата беше скрепено споразумение с пловдивската структура на "Българските социалдемократи". Преди броени дни към АБВ се присъединиха и социалдемократите от Силистра и Плевен.

Според Петков от АБВ са бързи, но не прибързани избори. Такива избори за без политика, без дебат, без глас на идеи, каза още бившият вътрешен министър. По думите му нормалният период за провеждане на избори е в средата на октомври - началото на ноември.

Бареков се излюпи: Станишев е известен в ЕС с жена си, а Борисов - с простащината си

След като от началото на ескалирането на конфликта Делян Пеевски - Цветан Василев и поставянето под специален банков надзор на Корпорат...

Всеки нормален човек си дава сметка какъв интерес ще питае българското общество през юли, август и септември към политическите оферти, които ще му бъдат предлагани, каза още Петков. По думите му, ако се направят избори в този период, ще се разчита на ромския вот и натиска върху институциите, бизнеса и администрацията. От такъв тип избори са заинтересувани БСП и ДПС, счита Петков.

Той изрази недоумение как може МВР и прокуратурата да знаят много добре кои са дистрибуторите и диспечерите на гласове и да им създадат пълен уют по време на последните избори. Главна прокуратура се държи като ВИС в най-синините ѝ години, а главният прокурор като политически престъпник. Казвам го с ясното съзнание какво може да последва за мен, но то трябва да е ясно за обществото, заяви Петков. По думите му докато прокуратурата има такова поведение, в България няма да има избори, които да са нормални и да са сблъсък на политики.

Според него целите, които си поставят от АВБ за предстоящите избори са да стигнат до хората. Трябва да стигнем до хората и да покажем енергия в листата ни, да почувстват гражданите, че са над всичко, каза още Петков. Трябва да сме със съзнанието, че Гражданският ни съвет не е просто добро намерение, написано в устава на АБВ, да сме със съзнанието, че диалогът не е просто важен, той е необходим. Но не диалогът в кабинета на Делян Пеевски, където и да е той, нито този в чаршии и сараи, а този пред публиката, каза още Петков. По думите му, АБВ е постигнала добри резултати на евровота в град Пловдив, но не и в малките населени места в областта. Той смята, че това се дължи на много причини, сред които и мизерният финансов ресурс, който е отделило движението за европейските избори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com