Румен Петков: Съмнявам се, че служебното правителство ще организира честни избори

25213
Румен Петков: Съмнявам се, че служебното правителство ще организира честни избори
Снимка: АБВ

Като абсурд определи назначаването на Ваньо Танов на поста директор на Агенция „Митници” зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков. На пресконференция, на която бяха представени водачите на листи на партията в многомандатните избирателни райони, той изрази безпокойство за някои от действията на новоназначения служебен кабинет.

„След като за министър-председателя това е нормално решение, всички в България трябва да знаят, че за да просперираш в служебно правителство на Плевнелиев, ръководено от Близнашки, трябва да си изключен от дадена общност или осъден, това са абсурди”, коментира Румен Петков. Той добави, че в агенцията са назначавани осъдени хора, а Ваньо Танов на 5 октомври 2012 година е осъден с ефектно влязла присъда във Варненския административен съд.

ДПС: Готови сме да работим с ГЕРБ, ако е в интерес на държавата

Следващата седмица ДПС ще започне консултациите с областните структури за листите за изборите на 5 октомври. Това заяви пред БНР зам....

Румен Петков каза още, че АБВ не може да не изрази смущение от някои действия на служебния кабинет, които будят притеснения. И като пример даде назначаването на министъра на правосъдието. „Не може да назначиш председател на ВСС, който е изключен от адвокатския съюз, без значение от формалния повод за изключването”, коментира Петков. „Това е абсурд в Европа и тук президентът трябва да е съвършено наясно, че първо - излага себе си и - второ - излага България, трето - казва на юридическия потенциал на България, че няма качествени хора, които могат да оглавят Министерство на правосъдието”, каза още Петков и добави, че АБВ е смутена от факта, че другите партии не откликнаха на декларацията на партията и апела към тях всички политически партии преди изборите да поемат ангажимента, че повече няма да има политически назначения в бордовете на държавните структури, с което да се даде възможност за едно широко, професионално начало и гарантиран професионален подход при назначението и в последствие при управлението.

Петков зави, че абсурдите в работата на новоназначеното служебно правителство поставят под съмение способността и волята на кабинета да организира нормални, честни и почтени избори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com