Татяна Дончева: Казусът "КТБ" ще бъде тест за предизборната кампания

34710
Татяна Дончева: Казусът "КТБ" ще бъде тест за предизборната кампания
Снимка: БГНЕС

Казусът "КТБ" ще бъде тест за предизборната кампания. Това заяви лидерът на партия "Движение 21" Татяна Дончева в ефира на Нова телевизия.

Тя допълни, че казусът може да разклати цялата икономика. За това от партията предлагат решение, което може да защити интересите на засегнатите браншови организации, а не само на вложителите със суми до гарантираните 100 хил. евро.

Защо да коленичим пред САЩ заради "Южен поток", попита Татяна Дончева

Демонстрациите на прекалено явни външнополитически симпатии от страна на президента Росен Плевнелиев са прекалено явни. Плевнелиев не е...

Дончева беше категорична, че ръководената от нея партия няма да се коалира единствено с ДПС на предстоящите избори. Като мотив за това решение беше посочен фактът, че обръчите около почетния лидер на Движението Ахмед Доган са удушили политическия живот.

По-нататък лидерът на "Движение 21" обясни, че на изборите движението ще бори да разбие монопола на БСП вляво. Тя допълни, че досега много хора са гласували за партията, ръководена от Михаил Миков, тъй като са родово свързани с нея. Дончева продължи с критиките си към червените, наричайки ги най-консервативната и свързана с едрия капитал партия в страната след ГЕРБ.

По въпроса за евентуално партньорство с партията, ръководена от Бойко Борисов, Дончева даде 2 условия това да се случи. Първо - рекетът, който министър Цветан Цветан Цветанов е осъществявал върху бизнеса с помощта на митниците и НАП, да бъде прекратен. Второ - никакви котараци и кръгове с котараци. Лидерът на "Движение 21" допълни, че според нея в ГЕРБ нищо ново не е научено и нищо старо не е забравено.

Темата с БСП също беше доразвита. Според бившия "червен" депутат "червената" партия дълго време ще трябва да обсъжда въпроса с наследството на бившия лидер Сергей Станишев и съпругата му Моника. Дончева допълни, че не мисли, че БСП ще успее да скъса с това наследство, подобно на партията "Пасок" в Гърция.

Не може да има реформа в БСП, категорична е Татяна Дончева

Не може да има реформа в БСП. Това заяви в интервю за предаването „Събуди се” по Нова телевизия Татяна Дончева, лидер на &b...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com