Демонстрация по Айкидо за малки и големи

13426
Демонстрация по Айкидо за малки и големи

Айкидо е съвременно бойно изкуство, създадено от О`сенсей Морихей Уешиба. Бойно изкуство възникнало като синтез на бойни умения, философия и непреходни послания.

Буквалният превод на Ай-Ки-До означава „път за хармонизиране на вътрешната енергия”. Тренировките по Айкидо карат айкидоките да подложат на изпитание идеите си, да се изчистят от агресията, да превърнат отрицателния борбен дух в съзидателен боен дух. Физическото натоварване при тренировката извежда този дух на повърхността и го излага на показ, така че той да бъде изпитан и пречистен. Широкият възрастов диапазон на трениращите Айкидо сочи, че то е бойно изкуство подходящо за всеки. Най-малките трениращи са на възраст 4 години.

Вече съм голям, мога да спортувам сам!

С течение на времето в развитието на детето настъпва период, когато то има нужда да замени забавните игри с определен вид спорт. Бъдет...

На 15-ти март с начален час 11:30 в доджото на Айкидо клуб Айки Рей София ще се състои национална демонстрация на едни от доайените на бойното изкуство в България. Демонстрацията ще бъде част от честването на първата годишнина на клуба и кулминация на двудневния национален семинар, който ще се състои на 14-15 март. В семинара ще участва елитът на Национален Айкидо съюз. В нея освен атрактивните техники, изпълнени от иструкторския състав, ще участват и малките самураи на клуба – деца на възраст 4 – 10 години.

Клубът организатор - Айкидо клуб Айки Рей, е официален представител на Национален Айкидо Съюз за гр. София. Цел и основен предмет на дейност на клуба са развитието на школи по бойни изкуства, обучение на деца и възрастни по Айкидо, както и свързаните с бойните изкуства норми на поведение, морал, етика и ценностна система.

Залата на клуба се намира в ж.к. Лозенец, ул. Крум Попов 56; Вход свободен

Derida Dance Center на море през август

Този август Derida Dance Center организира летен лагер за всички, които харесват активната почивка. Танцовият център, който е разположе...

За контакти: 0888 123472 - арх. Николай Диков – организатор на събитието и главен инструктор на Айкидо клуб Айки Рей

Прочети повече за събития, спортни занимания и свободно време за твоето дете ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com