Вълнуващи атракции за Деня на бащата в НВИМ

4969
Вълнуващи атракции за Деня на бащата в НВИМ

Специалната връзка между бащата и детето е темата на традиционния вече „Ден на бащата“ в Националния военноисторически музей (НВИМ). Празникът ще се проведе в началото на лятната ваканция – 14 юни (събота) 2014 г., от 10.00 до 18.00 ч.

За трета поредна година, само на този ден, гостите на музея ще имат възможността да видят част от съвременната техника на Българската армия, уникални превозни средства и машини, иновативни детски играчки и вълнуващи атракции. Входът за тях, както и за постоянната хронологична и външната експозиция на музея ще е безплатен.

Детски тенис лагери с ТК "Про Спорт" - незабравими емоции през цялото лято

По време на лятната ваканция тенис клуб "Про Спорт" организира и предлага ежедневни интензивни занимания по тенис, обща и специална физ...

Специално за събитието Българската армия (БА) ще представи бронирана колесна машина „Гардиън”, военен автомобил „Хамър”, автомобил Sand-cat, маркиран автомобил с повишена проходимост и въоръжение, високопроходима линейка – участвала в мисии, както и други съвременни технически средства на БА (ЛАПП Мерцедес „G270 CDI“, ТАПП Мерцедес „Зетрос 1833S“ и „Унимог 5000“, САПП HMWWV, товарен автомобил с повишена проходимост Мерцедес Актрос 1832А, лек автомобил с повишена проходимост Мерцедес G270). Катапултно кресло за авиационна техника и защитно снаряжение за летателен състав ще пренесат посетителите в атмосферата на българските ВВС, като автентичното преживяване ще бъде допълнено от свободния достъп до кабините на вертолет МИ-8 и самолет МИГ-21 БИС, както и до отделенията за управление на ракетен комплекс 2К 52 ФРОГ „Луна-М“ и танк Т-34.

Завладяващият Свят на играчките, изпълнен с цветове, фантазии и чудеса, ще очаква всички деца с много игри и атрактивни забавления. Приказни герои и животни, кукли за куклен театър, приключения в космоса, радиоуправляеми джипове, конструктори на модели от областта на физиката, електротехниката, метеорологията и двигателите с горивна клетка, рисунки с отпечатъци, образователни активни карти и разнообразни интерактивни изнендади не само ще стимулират детското логическо мислене, но и творческото въображение на малчуганите.

Умалени модели на влакчета ще зарадват всички, които са привлечени от ЖП моделизма, дислоцирайки сухопътни части на Българската армия, докато почитателите на по-модерните транспортни средства и технологии ще могат да се състезават с коли чрез симулатор с волан и различни видеоигри. Виртуалните преживявания ще се превърнат в реални, защото във външната експозиция на музея децата ще влязат в ролята на истински пилоти на колички, които ще управляват на специална надуваема писта.

Бащите ще могат да седнат зад волана на едни от най-модерните автомобили, както и на влекач разполагащ с най голямата кабина (два метра вътрешна височина), трактори и камиони, оборудвани с най-съвременните интелигентни технологии за управление и навигация. След като се насладят на комфорта на луксозните возила, мобилен автосервиз ще им даде възможност да демонстрират и предадат на своите наследници ценен опит по поддръжката на автомобила.

Лятно езиково приключение за деца с преподаватели от Великобритания, с много спорт

Ако все още не сте намерили лятно забавление за Вашите деца, Express English Language Training (EELT) организира през лято 2014 британс...

Търсачите на силни усещания и преживявания ще бъдат предизвикани да изкачат 6-метрова мобилна стена за катерене, а откривателският им дух ще бъде стимулиран от иновативна GPS-игра за откриване на „съкровища“. Заобикалящият ни свят може да бъде преоткрит и чрез литературата, затова за отмора, Лятна читалня ще посрещне малки и големи с увлекателни четива и интригуващи истории за живота на планетата.

Специално за събитието младежи са проектирали детска къща за игра, която ще бъде построена с помощта на малките приятели на НВИМ. Те ще могат да сглобят сами хранилки и къщички за птици, както и да пресадят красиви пролетни цветя, които да отнесат със себе си за спомен от празника на таткото в музея.

Инициативата подкрепя и кино Cinema City Парадайз, което в Деня на бащата ще излъчва специална програма с детски филми на тяхна територия.

 

Пролетна “Танцова работилница” 2014

„Танцова работилница“ е интензивна танцова програма, която се провежда в България в продължение на една седмица, по време н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com