Екълстоун шокира: Новото правило е за да помогне на Ферари

14095
Екълстоун шокира: Новото правило е за да помогне на Ферари
Снимка: Getty Images/Guliver

Бърни Екълстоун продължава със странните си коментари за промените във Формула 1. Той заяви, че новото правило за двойните точки е било въведено, за да се спре хегемонията на Себастиан Фетел и Ред Бул, което да даде шанс на Ферари. През последните 4 г. германецът неизменно триумфира със световната титла, а Ред Бул при конструкторите.

"Говорих с президента на Ферари Лука ди Монтедземоло. Говореше за новото правило и аз му казах, че е въведено, защото не се представят добре и ако си вършеха работата, нямаше да има нужда. Той ми отговори, че знае", заяви Екълстоун.

В предсезонната подготовка във Формула 1 пък Ред Бул претърпя пълно фиаско. Това обаче по никакъв начин не притеснява собственика на отбора Димитрих Матешиц.

"Липсата на километри и проблемите в първите 4 дни, не означават, че автоматично губим титлата. Всички хора по света знаят, че шампионатът не се печели в Мелбърн. Сезон 2014 е още по-дълъг, има време да се случи всичко в една от най-вълнуващите и непредсказуеми години", заяви милиардерът.

Новият сезон във Формула 1 стартира на 16 март в Мелбърн и през него ще се проведат общо 19 състезания, като последното е на 23 ноември в Абу Даби.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт