MINI атакува „Дакар 2016“ с цели 12 автомобила

13213
MINI атакува „Дакар 2016“ с цели 12 автомобила

Рали „Дакар“ е майката на всички Cross-Country ралита – дори и само заради факта, че е най-тежкото автомобилно състезание на света. Въпреки страховитата му слава MINI успя да постигне четири поредни победи (2012-2015) в „Дакар“ с MINI ALL4 Racing. През 2016 г. цебта е пети пореден триумф. Него трябва да постигне един от 12-те екипажа, които ще се състезават с MINI ALL4 Racing.

С продължителност от цели две седмици, „Дакар“ се смята за най-тежкото за автомобилите и екипажите рали на дълги разстояния в света. За X-raid Team на старта в „Дакар“ ще застанат четири екипажа на MINI ALL4 Racing. След победата си през 2015 Насер Ал-Атия (Катар) и неговият дългогодишен навигатор Матю Баумел (Франция) отново застават на старта, за да защитят титлата си.

Очаквано: Ал-Атия взе втора победа в „Дакар“

Насер Ал-Атия не бе начело на колоната само след първия етап, когато, макар и спечелил го, той бе наказан с 2 минути. Но това въобще не...

Испанската звезда Хуан „Нани“ Рома е печелил в „Дакар“ както с автомобил, така и с мотоциклет. Опитът на Рома и на неговия навигатор Алекс Харо (Испания) е огромен. Също толкова голям е стремежът на Рома към още една победа.

Аржентинският екип Орландо Теранова и Бернардо „Рони“ Грауе застават на старта за трети път и също има голям опит – натрупан за над 15 години в състезания с мотоциклети, бъги и естествено с MINI ALL4 Racing.

Специалистът от WRC Мико Хирвонен (Финландия) се завръща в състезателния спорт, за да посрещне предизвикателствата на „Дакар“ с MINI ALL4 Racing. За своето първо състезание той е привлякъл ценения и опитен навигатор Мишел Перин (Франция).

Останалите MINI ALL4 Racing, които ще се борят за местата на почетната стълбица на Рали Дакар 2016, ще бъдат пилотирани от частни екипи. В тях участват пилоти от 13 нации – от Европа, през Южна Америка до Китай. Всички те искат да се възползват от доказаната в състезанията издръжливост и мощност на MINI ALL4 Racing, демонстрирани по категоричен начин през 2015 година, когато то спечели първите 5 места на рали „Дакар“.

Новият Peugeot 2008 DKR16 е по-голям и по-мощен (видео)

Peugeot Sport представи актуализираната версия на 2008 DKR, с който ще атакува тазгодишното издание на рали „Дакар“. Моделъ...

Другите екипажи са: Ерик ван Лоон/Воутер Розегаарт; Адам Малиш/Ксавиер Пансери; Якуб „Куба“ Пржигонски/Андрей Рудницки; Хари Хънт/Андреас Шулц; Борис Гарафулич/Филипе Палмейро; Назарено Лопес/Серхио Лафунте; Щефан Шот/Холм Шулц; Гуо Мейлинг/Мин Лиао.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт