Пилот от Формула 1 почина след 6 месеца в кома

25228
Пилот от Формула 1 почина след 6 месеца в кома

Френският пилот Жул Бианки почина, след като в продължение на 6 месеца беше в кома. 25-годишният Бианки получи тежка черепно-мозъчна травма през октомври миналата година при инцидент на състезанието от Формула 1 за Голямата награда на Япония.

"Жул се бори до края, както винаги го е правил, но днес неговата битка свърши", се казва в съобщение на семейството, публикувано във Фейсбук. В съобщението се изказва благодарност на лекарите от болницата в Ница, които се грижеха за Бианки през последната половин година. В понеделник бащата на пилота съобщи, че шансовете на сина му да се възстанови стават все по-малки.

През 2011 г. Бианки става тестпилот за "Ферари", а през 2013 г. дебютира във Формула 1 като титулярен пилот за отбора на "Маруся". Преди това французинът кара във Формула Рено 3.5, сериите GP2 и Формула 3. В края на Гран при на Япония на 5 октомври Бианки се вряза в машина, която вдигаше болида на Адриан Сутил и получи тежка мозъчна травма. Той претърпя незабавна операция в Япония, а през ноември бе преместен в клиника в Ница, където бе изваден от състоянието на изкуствена кома.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт