Розберг дублира миналогодишната си победа в Бразилия

12177
Розберг дублира миналогодишната си победа в Бразилия

Пилотът на Mercedes F1 намери себе си в края на сезона, записвайки втора поредна победа в Бразилия. Той записа и втори пореден успех след триумфа си в Мексико, което му дава отлични поводи за спокойна зимна подготовка, преди с Хамилтън да подновят битката си в началото на март 2016 г.

Нико Розберг продължава отличното си представяне, записвайки втора поредна победа в Бразилия и втора поредна в сезона – след тази в Мексико. Това бе един перфектен уикенд за немския пилот, който спечели квалификацията и не даде никакъв шанс на Хамилтън в състезанието. Трябва да кажа, че това вероятно бе най-скучното състезание на „Хосе Карлос Паче“, което някога съм гледал. Никакви промени на старта, нито след финала. Първите петима завършиха по начина, по който и стартираха. Люис Хамилтън се опита да изпревари Розберг след първата смяна на гумите. Беше изключително бърз, вероятно и по-бърз, както Люис твърдеше по радиото, но това нямаше никакво значение. На пистата Люис нямаше абсолютно никакъв шанс да изпревари съотборника си. Затова той се отказа след няколко обиколки, защото много бързо износи гумите си при това близко преследване. Оттам насетне нищо не се случи. Себастиан Фетел се опита да направи нещо, слагайки меките гуми при втората смяна на гуми, но това не му донесе нищо. Той и Райконен направиха много самотно състезание, същото се отнася и за Ботас, като тримата почти не се появиха на мониторите ни. Най-интересните моменти сътвори Макс Верстапен, който направи няколко супер изпреварвания и за пореден път даде заявка за бляскаво бъдеще. Те обаче му донесоха само 10-а позиция. Съотборникът му Карлос Сайнц пък отпадна с повреда още в средата на първата обиколка, след като стартира от бокса.

Розберг отново по-бърз от Хамилтън в квалификацията

Нико Розберг явно намери себе си и темпото в болида си, но късно. И все пак, Нико записа 5-и пореден полпозишън, заличавайки в известна...

След петия Ботас, останалите точки взеха Хюлкенберг, Квят (които до последно се бореха за шестата позиция, но руснакът не успя да изпревари пилота на Force India), Маса, Грожан и Верстапен.

Автор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт