Състезанието на шампионите се отменя

18006

Състезанието на най-добрите пилоти от Формула 1 за всички времена, което трябваше да се проведе през този месец в Банкок, Тайланд, се отменя. Причината е нажежената от известно време ситуация с политическите протести, осведомява агенция Ройтерс.

Себастиан Фетел и Михаел Шумахер бяха част от пилотите, които щяха да се състезават на 14-ти и 15-ти декември на стадион „Раджамангала“ в Банкок. Това е националният стадион на Тайланд и е въобще е дно от най-големите съоражения в Югоизточна Азия.

Отново победа за Фетел и изравнен рекорд на Шумахер

Безапелационният шампион за тази година с девет поредни победи се казва Себастиан Фетел. Не само това, ами германецът удари 13 щастливи...

През последните дни десетки хиляди наводниха улиците на Тайланд в искане за сваляне на правителство на популисткия министър-председател Шинаватра.

Проблемът със стадиона в случая е, че той бил използван за редовни надпревари от поддръжници на Шинаватра.

Фетел: Напускането на Уебър е голяма загуба за спорта

Себастиан Фетел коментира оттеглянето на съотборника си Марк Уебър, като според него това е загуба не само за тима на „Ред Бул&ld...

„Спортното министерство на Тайланд и организаторите на „Състезането на шампионите 2013“ заявиха, че събитието няма да може да се състои по план, поради усложнената политическа обстановка. Състезанието на шампионите се провежда от 25 години насам на различни писти по целия свят, като се надяваме и тази година да повторим успеха от миналогодишното гостуване на надпреварата, но очевидно на друга дата“, завършва изявлението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт