Веселин Паунов от София бе най-бързият и техничен пилот-аматьор на финалната картинг надпревара

6346
Веселин Паунов от София бе най-бързият и техничен пилот-аматьор на финалната картинг надпревара
Снимка: Red Bull Карт Файт България 2017

Този уикенд в Пловдив се проведоха финалите на националната картинг надпревара.

Red Bull Карт Файт България 2017. Сред докоснатите близо 400 любители на този спорт, състезанието в Пловдив бе за най-добрите от 4-те града в България – Варна, Стара Загора, Пловдив и София. На пистата се събраха най-добрите сред най-добрите картинг любители, които се бориха за този финал почти месец. Те преминаха през индивидуални и регионални квалификации, за да се срещнат на трасето под тепетата. Кулминацията е на 30-ти септември на откритата картинг писта ЛАУТА в Пловдив бе в условията на постоянен дъжд, което изведе най-техничните пилоти от общо 12 в челната тройка. 22-годишният Веселин Паунов от София, е големият победител с 42 т., който ще изпита скоростния KTM X-Bow карт на пистата от F1 в Австрия – Red Bull Ring - голямата награда, предоставена от организаторите. Той бе и най-младият състезател, много мотивиран и развълнуван от победата. „Това че беше мокро, направи карането супер технично и наистина различи бързите пилоти от най-бързите. Днес мина доста успешно за мен, но беше много трудно състезание и Мартин Манолов ми бе наистина сериозна конкуренция, не ми даде и момент спокойствие. При мокро трасе е много по-различна самата траектория и си пролича кой може да се адаптира на пистата. За мен обаче дъждът бе шанс, защото съм наистина много добър при такива условия.“ – Веселин Паунов, победител.

Варна и Стара Загора откриват регионалните квалификации на RED BULL КАРТ ФАЙТ БЪЛГАРИЯ 2017

Red Bull Карт Файт България 2017 е картинг надпревара за всички любители на този спорт, които имат смелостта и крилата да натисна...

На второ място e Мартин Манолов с 39 т. – представител на домакините – той ще има възможността да тренира на професионална конзола с водещия български мото пилот - Павел Лефтеров . Трети на стълбичката се каче Николай Атанасов от Пловдив с общо 29 т. Той ще има възможността да се наслади на танцов спектакъл в София през октомври. Награди отново предоставиха и партньорите на събитието Mobil1.

Целодневният дъжд не уплаши любителите на високите скорости, които искаха да чуят рева на моторите и да усетят мириса на изгоряла гума да проследят цялото състезание и да отпразнуват 15-годишнината на картинг писта ЛАУТА . Публиката на Картинг видя невероятни дрифт и стънт изпълнения, а също така се забавлява със страхотни брейк танцьори БезИменните и невероятен акомпанимент на саксофониста Кирил Македонски. Публиката получи своята доза хубави емоции и от неподражаемия Део. Шоуто завърши с ефектна заря, която отбеляза годишнината на картинг пистата под тепетата. Така най-кратко може да бъде определено събитието, провело се на картинг писта Лаута този уикенд.

Шампионатът се проведе с подкрепата и на първата в света социална мрежа за картинг любители FaceRacer.com. За първи път в България, ОМНИКАР БГ демонстрира техническите предимства на моторно масло Mobil 1™ чрез приложение с добавена реалност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МОТОСПОРТ:

Без изненади: Верстапен доминира в първия старт за сезона във Формула 1 (ВИДЕО)

Никола Цолов се размина с точките във втория си старт на „Сахир“ във Формула 3

Никола Цолов направи силно каране, но се размина с първа победа във Формула 3

Скръбна вест! Почина бивш пилот във Формула 1

Грандиозна новина във Формула 1: Люис Хамилтън преминава във Ферари!

Навършват се 10 години от злощастния инцидент с Михаел Шумахер

В преследване на мечтата си: Никола Цолов се нуждае от 100 000 евро, за да остане във Формула 3

Верстапен няма спирка: Взе 18-та победа през сезона след триумф по улиците на Лас Вегас

Верстапен отново отвя конкуренцията, Хамилтън бе дисквалифициран (ВИДЕО)

Люис Хамилтън с призив след погубените невинни животи в Израел и Палестина

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт