Предстои премиерата на втория сезон на „Музика на-право“

1334
Предстои премиерата на втория сезон на „Музика на-право“
Снимка: МУЗИКАУТОР

Вторият сезон на видеопоредицата „Музика на-право“ стартира на 26 октомври 2023 г. в YouTube-канала на МУЗИКАУТОР, а официалната й премиера ще се състои в същия ден в киносалона на Нов български университет.

С видеопоредицата МУЗИКАУТОР цели да достигне не само до професионалистите в музикалната индустрия, но също така до всички настоящи и бъдещи създатели на творчески продукти от сферата на културата и изкуството на страната ни.

В продукцията участват музиканти, режисьори, продуценти, маркетолози, експерти и много други, които влизат в откровен разговор за пътя на музиката – от нейното създаване и последващо използване до заряда, с който вдъхновява поколенията. Сред участниците са братята Румен Бояджиев и Борислав Бояджиев, режисьорите на музикални клипове Bashmotion и Крис Захариев, създателят на A to Jazz Festival Петър Димитров, актьорът и продуцент Александър Сано, музикалният редактор на БНР – Радио София Мартен Роберто и много други.

Специален гост във видеопоредицата е Анди Хил – декан на Академията за филмова музика в Европа и бивш ръководител на музикалната продукция на „Disney“, отговорен за създаването на музиката за филми като „Малката русалка“, „Красавицата и звярът“ и „Цар Лъв“.

От „Музика на-право“ публиката ще получи ценна практическа информация за това как се създава и използва едно музикално произведение, как се създава музикален видеоклип, какво е значението на музиката в киното, рекламата, в други сфери на творчество и човешка дейност, за това как творците защитават и управляват авторските и сродните си права и балансират интересите си.

Водещ на видеопоредицата е едно от лицата на БНТ – Боряна Граматикова, която влиза в ролята на приключенец в света на „Музика на-право“.

Видеопоредицата е част от активностите на организацията на композитори и автори за подобряване на разбирането за значението на труда на творците и неговата справедлива оценка. Тези усилия на МУЗИКАУТОР бяха припознати от Национален фонд „Култура“, който подкрепи финансово проекта „Авторските права – основен инструмент за инвестиции в музиката“, част от който е видеопоредицата „Музика на-право“.

Министерството на образованието и науката и Министерството на културата също насърчиха видеопоредицата, като тя ще бъде разпространена в училища и университети с културни и творчески специалности и направления, чиито възпитаници ще могат да почерпят информация за възможностите, които предлагат креативните и творчески индустрии.

Гледайте видеопоредицата всеки понеделник и четвъртък в YouTube-канала на МУЗИКАУТОР

Гледайте и промо видеото на „Музика на-право“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com