Теодосий Спасов и Иван Шопов направиха вливане на музика и визия

3830
Теодосий Спасов и Иван Шопов направиха вливане на музика и визия
Снимка: Константин Величков

Дългоочакваното представяне на най-новия общ албум на Теодосий Спасов и Иван Шопов "InFusion" се състоя на 24 ноември в препълнената зала на Пространство 108 в София.

Неповторимият тандем на иконичния за българския джаз виртуоз на кавала Теодосий Спасов и майсторът на електронния звук Иван Шопов отведе екзалтираната публика на вълнуващо инструментално пътешествие към далечни светове и континенти, през разнородни музикални традиции, трудно поддаващи се на жанрови определения, но стъпили върху фундамента на етно джаза и българските фолклорни мотиви.

С изпълнението на живо на всички 10 трака от албума "InFusion" двамата музиканти подариха на около 500 нетърпеливи да ги чуят фенове едно космическо преживяване - вливане между звук и емоция, визия и атмосфера, композиция и импровизация, един своеобразен празник на сетивата, който стана факт и благодарение на гостуващите артисти - талантливият пианист Димитър Бодуров и дамите от вокална група Авигея, чиито гласовете накараха публиката буквално да настръхне.

Снимка: Chechigo 2

За незабравимото сетивно преживяване допринесе и специално разработена за албума "InFusion" визуална среда, дело на артиста Лора Шопова. Въздействащите видео-импресии, генерирани на базата на звука, създадоха една атрактивна мултисетивна атмосфера и превърнаха столичното Пространство 108 в същинска приказка, на която присъстващите просто не можеха да се наситят - твърдение подкрепено от факта, че музикантите бяха извикани на бис от нестихващи аплодисменти.

За доброто преживяване в студената ноемврийска вечер, зрителите се насладиха на самобитни коктейли от "Винпром Троян", чиято основна съставка бе Троянска сливова ракия, а имената на напитките бяха вдъхновени от композициите в албума "InFusion".

Събитието бе подкрепено от "Загорка", защото със "Загорка" може да намерите доброто тук и сега.

По време на концерта-промоция настъпи и моментът, който всички ценители очакваха с нетърпение - да се сдобият с копие на "InFusion". Албумът, издание на лейбъла Etheraudio Records, вече може да бъде поръчан и онлайн от ТУК, както и слушан на fanlink.to/infusion. Съвсем скоро ще станат ясни и други локации на разпространение, които ще бъдат обявени на Facebook страницата на Иван Шопов.

Една от най-хубавите новини за колекционерите е, че в началото на 2019 г. "InFusion" ще излезе и на 180-грамов бял винил. Оригиналната визуална идентичност и на двата продукта са дело на вещите майстори от Fontfabric.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Васко Василев с концерт на Айфеловата кула по случай 24 май

ARTBAT с хедлайн шоу на открито в София през месец юли

Jaya The Cat и Q-Check подгряват Dubioza Kolektiv в Созопол

Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената с филм и нов албум

Нети Добрева и Асен Блатечки с премиера на SoFest Spring

SEVI се присъединяват към афиша на Planet Rockstock, Англия

Иван Димитров, МУЗИКАУТОР: Европейският комитет на CISAC в Атина обсъди ефектите на изкуствения интелект върху авторското право

Почина един от най-известните британски диригенти

Ето ги финалистите в конкурса на БНР за нова българска поп и рок музика (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Христо Йоцов и ALL STAR BIG BАND със специален концерт на 22 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com