Ангелкова не отговори на въпроса дали има изготвен анализ за Банско

3404
Ангелкова не отговори на въпроса дали има изготвен анализ за Банско
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Министърът на туризма Николина Ангелкова не отговори на въпроса дали има изготвен анализ какво ще се случи с Банско при построяването на втори лифт - с колко ще се увеличи броят на туристите, например. Тя умело се измъкна от въпроса и заяви, че липсата на достатъчно съоръжения се отразява на развитието и на други региони – Рила, Витоша, Стара планина.

В ефира на БНТ тя припомни, че лифтовете са един от най-екологичния транспорт и това би помогнало да посрещаме повече гости на страната ни. Правителството взе ясно решение за Банско - никъде не е казано в него, че ще се строят къщи и хотели, но с промените се дава възможност при инвестиционно намерение да се насърчи туризмът, ако се спазват всички закони, включителн екологичните, премине се екооценка и се изпълнят необходимите процедури. Винаги сме се опитвали да се взимат решенията с диалог, но трябва и да се правят взаимни компромиси, категорична бе Николина Ангелкова.

Ангелкова пред National Geographic: България може да стане СПА център на Европа

Председателството на Съвета на Европейския съюз е реален шанс, от който ще се възползваме, за да представим България като уникална тури...

Министърът посочи, че и за Витоша трябва да има план за управление, за да се осигури бърз и екологичен достъп до планината целогодишно, а за това е нужно съоръженията да работят.

2017 г. се очертава също да е рекордна за българския туризъм с над 8,4 млн. чуждестранни туристи за първите 11 месеца, което е ръст със 7,3 процента, заяви Ангелкова.

Тя акцентира, че България става все по-разпознаваема като целогодишна дестинация с комбинирането на различните видове туризъм. Още от юни миналата година започнахме да рекламираме лято 2018 и към момента почти всички 5-звездни хотели за резервирани. Най-много туристи са отчетени от Гърция, Румъния и Германия. Турция е на 4-то място благодарение на високото качество на услугите, които предлага страната ни, подобряваме го с всяка година.

Паралелно с това работим и за насърчаване на бизнеса, стана ясно от думите на министър Ангелкова. С промените в Закона за туризма се намалява административната тежест - отпада например свидетелството за съдимост, както и други изисквани документи, които ще се осигуряват по служебен път. Разработваме и дигитална стратегия за развитието на сектора, каза още тя.

И Нено Димов не се притеснява от протестите

Министърът на околната среда и водите Нено Димов заяви, че не притеснява от протестите: "Не се притеснявам от протестите срещу втори л...

Едновременно с това министерството засилва и контрола над туроператорите и туристическите агенти, за да може потребителите да са максимално информирани и да бъдат защитени правата им. Направихме пълен преглед на системата за регистриране на компаниите и започнахме процедура по заличаване на 118 туроператори и турагенти от НТР, които нямат задължителната по закон застраховка „Отговорност на туроператора“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Каракачанов: Трябват решения и воля за подпомагане на младите семейства

Нинова регистрира в ЦИК листата на БСП за евровота, водачът е ясен

Крум Зарков: Страната ни се намира в ситуация на безвластие

Ваня Григорова похвали Нинова за лявото обединение, но листите вече били формирани

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за изграждането на държавна национална детска болница

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика