Борисов посочи колко изостанали са Балканите и сравни Гоце Делчев с Че Гевара (ВИДЕО)

5381
Борисов посочи колко изостанали са Балканите и сравни Гоце Делчев с Че Гевара (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

"Исторически ние сме се били с всички наши съседи. И те с нас. Резултатът е, че Западните Балкани сега са изостанали във всяко едно отношение. Така не става. Сега обърнахме нещата".

Това каза Бойко Борисов при откриването на икономически форум в Пловдив. "Нашата земя е толкова пропита с кръв, колкото сигурно никоя друга земя", допълни той.

Белият дом: Западните Балкани продължават да са заплаха за САЩ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп поднови действието на предупреждение от 2001 година за Западните Балкани като заплаха за Америка и изве...

"С българското европредседателство повдигнахме една забравена, неудобна, опасна и трудна тема. А именно за Западните Балкани, заяви още в началото на словото си Бойко Борисов.

Заедно с Борисов в Града под тепетата са половината членове на Министерския съвет - вицепремиерите Екатерина Захариева и Томислав Дончев, министрите на транспорта Росен Желязков, на туризма Николина Ангелкова, на финансите Владислав Горанов и на културата Боил Банов, както и еврокомисарят Мария Габриел.

В началото на изложението си Бойко Борисов коментира спора с Македония за Гоце Делчев.

Вместо героите да ни обединяват, а те са се грижили за благото на всички хора от региона, стават ябълката на раздора, каза Борисов. И направи препратка към Че Гевара, който е аржентинец, но се е борил за свободата на Куба, а е загинал в Боливия.

"Жалко е, да се коментира тази тема. Защото Гоце Делчев е един български герой, който се е жертвал и е заложил всичко за свободата на Македония. За радост Балканите имат в момента политици с разум и опит и ще преодолеем тези трудности", каза той.

Македонски министър вярва, че Скопие и София ще разрешат въпросите за Гоце Делчев

Министърът на външните работи на Северна Македония Никола Димитров смята, че неговата страна има с България големи общи цели и че ще на...

За икономиката

"10-15 години нашата държава беше зле икономически. И когато фактите говорят и Конфуций - моят приятел Иван Кръстев, мълчи. Тази лоша среда е била по време на предишните управляващи", каза премиерът.

"За последните години са се вдигнали доходите четири пъти, а БСП се хвалят, че ще вдигат доходите. Как ще ги вдигате? От бюджета ли? Вече ви видяхме как вдигахте и се сринахте. Доходи и заплати се вдигат с инвестиции", каза Бойко Борисов.

"Само на КПП-то на Щатите с Мексико има повече коли, отколкото на границата ни с Турция. Едва направихме магистрала "Тракия", а тя отесня. И това е така, защото всеки нов инвеститор у нас изчислява за колко време ще минат ТИР-овете му през България", категоричен бе премиерът. Според него за първи път в историята ни изнасяме повече продукти за Германия, отколкото внасяме.

Македонският външен министър: Не съм историк да отговарям дали Гоце Делчев е българин

Министърът на външните работи на Македония Никола Димитров в предаването Топ тема на телевизия Телма говори относно Договора с България...

Премиерът обърна внимание на "изключително добрата данъчна среда".

Тази година ще имаме огромен харч за нашите военни, за да бъдем адектватни, подчерта Борисов.

Споделих моето мнение - България показа как се прави така, че без да засяга ничии интереси, да е еднакво полезна за себе си и съседите си. Преди месец с премиера Ципрас започнахме изграждането на интерконекторната връзка с Александруполис - Димитровград, припомни Борисов и благодари на професионалистите, които правят газовите тръбопроводи, с които се е видял по време на обиколките си из страната.

Снощи имах среща с опозиционния лидер Мицотакис (б.р. - лидерът на дясната Нова Демокрация Кириакос Мицотакис) в Брюксел. Той ми е приятел. И Ципрас, и Мицотакис са ми изключително близки и на мен, и на България, заяви Борисов.

Иска ми се да изградим връзката с Александруполус. От 1 август ни е готова тол системата. Имаме редкия шанс на тази територия - Балканите, да направим един прекрасен бизнес климат, заяви още премиерът Борисов в словото си на икономическия форум.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Започва регистрацията на независимите депутати за евроизборите

Няколко дни преди края на 49-то Народно събрание: Ще отстранят ли Росен Желязков?

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика