Борисов: Съжалих, че летяхме с хеликоптера до Разград

10548
Борисов: Съжалих, че летяхме с хеликоптера до Разград
Снимка: БГНЕС

Истински съжалих, че в ХХI век трябваше да обяснявам, че се наложи да използваме правителствения хеликоптер, който е за това, за да спестим средства и време. Горчиво съжалих за това.

Така премиерът Бойко Борисов коментира обвиненията, че правителството е летяло с хеликоптер до Разград, за да открие новия стадион там, предаде БГНЕС.

По време на конференция за усвояването на еврофондовете, Борисов обеща да намери начин да върне парите за пътуването с хеликоптера обратно. Според него в България поговорката: "Направи добро, за да изядеш дърво!", е много вярна.

Орешарски не строеше нищо и не летеше за никъде, каза Борисов. Той увери, че е забранил и кетъринга в хеликоптерите по време на полетите.

Борисов се обърна и към председателя на КРИБ Кирил Домусчиев с думите: "Да си председател на КРИБ и собственик на футболен отбор са две различни неща. Всички се гордяхме с това, което направи "Лудогорец". Надявам се това да е за добро и да не се превърне в пасив за всички, които уважихме това събитие".

Борисов каза още, че правителството е отпуснало средства за реконструкцията на 30 църкви в Разградско. Борисов увери, че от няколко седмици се опитва да помогне на родния футбол и очаква разумно предложение от ЦСКА. "Искаме да помогнем и на "Левски" за козирка на стадиона, обясни Борисов.

След темата за футбола, премиерът премина и към тази за еврофондовете и готвените реформи.

Борисов съобщи, че очаква днес България да получи одобрението на Европейската комисия за ОП "Развитие на селските райони". Вече 2 пъти спират еврофондове и когато дойде правителство, което се ползва добре, плащанията се възстановяват. Това е правило, заяви Борисов. Той определи финансовите корекции по оперативните програми като тежки, но поучителни.

Министър-председателят припомни и постигнатото по време посещението на правителствената делегация в Катар. Той подчерта, че Катар е огромен пазар и ще изкупува всичко, което произведем като селскостопанска продукция. "Имат и глад за пилоти заради разрастващия се пазар", обясни Борисов. Той изрази надежда, че социалните партньори ще си стиснат ръцете и по предложенията за пенсионна реформа. Той подчерта, че се работи както по съдебната реформа, която е нещо изключително важно, така и по здравната реформа. "Има много интересни. Само за последните години от нашето управление в здравеопазването са влезли 12 млрд. лв.", заяви Борисов.

Премиерът се спря и на темата за Македония: "Стабилността е изключително важна. Като гледате Македония, виждате какво излъчва една държава, когато има подобна нестабилност. Дали сега някой от вас ще отиде да инвестира в Македония? Затова призоваваме хората да бъдат по-толерантни", заяви Борисов.

Според него България е хубaва страна и с малко повече разум и толерантност, инвестициите ще растат.

Кирил Домусчиев се извини на спортните журналисти

Собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев се извини на спортните журналисти и на обидения от него Димитър Тасев. Това стана по време ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика