Борисов за шефа на ДАИ: От няколко месеца наблюдаваме кабинета му

1802
Борисов за шефа на ДАИ: От няколко месеца наблюдаваме кабинета му
Снимка: БГНЕС

От няколко месеца наблюдаваме кабинета на шефа на ДАИ, така че знаем за всички каскети, шапки, каквото има. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след среща с директора на Европол Роб Уейнрайт, който е на посещение в София по покана на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Вчера, 30 март, шефът на Агенция "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов беше арестуван при спецакция на ДАНС, ГДБОП и специализираната прокуратура.

Кадиев: Цачева предложи шефа на ДАИ, да отговори защо чак след година на сигнали се действа

Още при десетина дни предадох сигнал на премиера Бойко Борисов и тези неща, които сега чувам, са повече от това, което предадох. Това з...

"Направихме операцията така, както трябва", каза Борисов. По думите му от 4 месеца понеже бил отпуска ръководителят на ДАИ, го чакали да се върне, чакали да дойдат изпитите, да се оборудват стаите. 

На днешната среща стана ясно също така, че България ще изпрати двама офицери - един в Центъра за борба с трафика на хора и един в Центъра за борба с тероризма. „Офицерите ни се ползват с доверие от Еропол“, отбеляза премиерът и подчерта, че щом подобни фигури идват в страната, това е ясен признак за успех.

„Миграционната криза и тероризмът са два различни проблема. Нашето хуманно отношение към бежанците е едно, а борбата с тероризма е друго. Не може всеки бежанец да бъде наричан терорист“, категоричен бе премиерът.

Самият Уейнрайт изрази задоволството си от работата на България по посока борба с тероризма и бежанската криза. „Впечатлен съм от прогреса на България през последната година“, обяви той. Двамата с Борисов отказаха да дадат информация за това дали има установени терористични клетки на наша територия. „Обмени се оперативна информация, но не трябва да се обявява публично“, коментира премиерът.

Прокуратурата мълчи за доказателствата срещу шефа на ДАИ

Разследват се корупционни практики в ДАИ – на национално и регионално ниво. Така говорителят на прокуратурата Румяна Аранудова ла...

Уейнрайт ни похвали и за съвместната борба с бюрото срещу контрабандата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика