Дават 170 000 лв. за написването на Устройствен правилник на Контролно-техническата инспекция при МЗ

20206
Дават 170 000 лв. за написването на Устройствен правилник на Контролно-техническата инспекция при МЗ
Снимка: Кросс

Контролно-техническата инспекция при Министерството на земеделието и горите ще даде на външна фирма 170 000 лева за изготвянето на анализ на дейността на държавната институция, разработването на проект за Устройствен правилник, длъжностни характеристики, провеждането на две кръгли маси и до три обучения на чиновниците.

Това става ясно от обявление за обществена поръчка, пуснато в понеделник - 10 ноември 2014 г.

Дирекция „Развитие на селските райони” към МЗХ е без директор

Без титулярен директор или временно изпълняващ длъжността в момента е дирекция „Развитие на селските райони" в Министерство на зе...

КТИ урежда обществените отношения, свързани с пускането на пазара, регистрирането и пускането в употреба, спирането от работа, контрола по техническото състояние и безопасността на земеделската и горска техника и придобиването на правоспособност за работа с нея, става ясно от сайта на държавната институция. КТИ е структура към земеделското ведомство и функционира още от 1935 г.

Дейността й е регламентирана със закон, а Правилникът за устройството и функционирането на КТИ е обнародван през 1998 г. За последно е изменян през 2008 г., т.е. съобразен е изцяло с изискванията на членството на България в Европейския съюз. От Органиграма, публикувана на интернет-страницата на КТИ става ясно, че структурата се управлява от изпълнителен директор, главен секретар, двама главни директори и един директор. Ясно е посоченото и вътрешното разпределение на отделите и секторите. КТИ има представителство във всички областни градове, както и поделения на една от главните си дирекции в Русе и Пловдив. От обявлението на обществената поръчка не става ясно, кое налага изготвянето на анализ на функционираща структура, нито защо промяната на Устройствения правилник трябва да се възлага на външна фирма, за което ще бъдат платени 170 000 лв.

Още повече, че се касае за средства по европейските фондове, в случая по проект на Оперативна програма "Административен капацитет".

Възложителят ще избере изпълнителя на заданието на основание "икономически най-изгодна" оферта.

В МЗХ се надяват да бъдат осигурени средства за животновъдите

Министерството на земеделието и храните остава в едни добри ръце. Това каза служебният министър на земеделието и храните Васил Грудев п...

Честа практика е държавната администрация да възлага на външни изпълнители дейности, които влизат в нейните правомощия. Когато това се прави с европейски средства обаче може да бъде причина за налагането на финансови корекции, като дължимите средства към изпълнителя се поемат от държавния бюджет. Натрупването на подобни случаи може да доведе до временно спиране на съответната оперативна програма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика