"Демократична България" за Борисов: Пудел на Путин, подкрепян от олигарси

6290
"Демократична България" за Борисов: Пудел на Путин, подкрепян от олигарси
Снимка: Facebook Бойко Борисов

Дясното обединение "Демократична България" излезе с изключително остра позиция по повод "шикалкавенето" на премиера Бойко Борисов по темата с европейските санкции срещу режима на Виктор Орбан в Унгария.

В нея ДСБ, Да България и Зелените директно наричат лидера на ГЕРБ "пудел на Путин", който се крепи на власт благодарение на олигарси.

Радев за санкциите срещу Унгария: Запушването на устата не е европейски принцип

Изключването и запушването на устата не са европейски принципи, а работят против Европейския съюз. Това каза президентът Румен Радев в ...

Вчера правителството изготви позиция срещу европейски санкции срещу Унгария, но премиерът обяви, че то е без правна стойност, защото взето на оперативно заседание. Официалната позиция пък щяла да се изготви "някой ден", когато такива санкции бъдат наложени.

Г-н Борисов, ние разбираме Вашия личен интерес да работите срещу единна Европа – защото сам Вие не спазвате европейските стандарти за правосъдие, конкуренция, свободни медии, пишат десните.

Според тях евродепутатите от ГЕРБ вече са избрали да подкрепят корупционен модел на управление на Орбан и съпротива му срещу върховенството на правото. Затова и му предлагат ГЕРБ да се преименува на Граждани за евразийско развитие на България.

Ето и цялата позиция на "Демократична България":

Г-н Борисов,

Борисов: Подкрепата за Орбан ще е за след 2 години

„Днес няма такава точка” – така премиерът Бойко Борисов коментира в Залцбург инициативата на „Обединени патриот...

Обръщаме се към Вас, не защото Ви вярваме, а защото – по силата на изборните резултати – Вие сте лидер на най-голямата българска партия и министър-председател на всички българи. И защото получихте гласовете на много български граждани, които искат България да бъде част от Европа, силен и равноправен член на ЕС, а не далечна периферия, троянски кон на източни диктатори. 

България е по-важна от нашите различия.

Днес цяла България е изправена пред важно решение – дали ще бъде част от силна и единна Европа, дали ще бъде равноправен член на ядрото на ЕС или ще се върне назад – в бедността и несигурността на 90-те години. И дори по-важно – дали заедно с европейските си партньори ще изградим Европа, която може да защити правата, сигурността и достойния живот на всеки свой гражданин.

Европа, която може да наложи силна обща политика срещу нелегалната миграция и тероризма.

Европа, която може да се противопостави на корупцията и организираната престъпност.

Орбан започва кампания срещу вота на европарламента

Правителството на Виктор Орбан започна медийна кампания срещу резолюцията на Европейския парламент, в която се изразява безпокойство за...

Европа, която защитава личната свобода, свободата на словото и свободата на предприемачеството дори тогава, когато корумпирани властници искат да ги потиснат.

Г-н Борисов, ние разбираме Вашия личен интерес да работите срещу единна Европа – защото сам Вие не спазвате европейските стандарти за правосъдие, конкуренция, свободни медии. Ние разбираме и интереса на олигарсите, които Ви подкрепят – за тях единна Европа означава край на безнаказаното крадене на парите на българските и европейски данъкоплатци. Разбираме и зависимостите на Вашата партия и коалиционните Ви партньори от режима в Кремъл – зависимости, които естествено Ви нареждат до пуделите на Путин в ЕС, до Орбан, ЛьоПен и Салвини. До тези, които блокират общата миграционна политика, общата енергийна политика, общата борба с корупцията.

Но Ви припомняме, че българският национален интерес е противоположен на интересите на олигарсите и източните диктатури. Българският национален интерес е над партийните Ви зависимости и интереси. В разрез с българския интерес, Орбан застана на страната на противниците на присъединяването на Македония към ЕС и НАТО на предстоящия референдум, като подкрепи прокремълската позиция на ВМРО-ДПМНЕ.

Шикалкавенето и опитите да се криете зад Сидеров няма да помогнат! Заемането на ясна позиция по казуса “Орбан” е неизбежно. Особено след като евродепутатите от ГЕРБ вече избраха да подкрепят неговия корупционен модел на управление и съпротива му срещу върховенството на правото.

Изправен сте пред дългосрочен избор за идентичността на ГЕРБ и, което е неизмеримо по-важно, за мястото на България в рамките на променящия се ЕС. Ако Ви е останала някаква собствена воля за защита на националния ни интерес, опитайте да застанете, поне външно, до лидерите на единна Европа – до Себастиан Курц и Австрия, до Еманюел Макрон и Франция, до Ангела Меркел и Германия, до Марк Рюте и Холандия. Ако пък нямате тази сила – нека всеки български гражданин види ясно истинското лице на Вашето управление, за да избере бъдещето си оттук нататък, а ГЕРБ открито да се нарече Граждани за евразийско развитие на България.

Иво Божков: Защитавайки Орбан, ставаме полезните идиоти на Кремъл

"Вероятно много хора не го осъзнават, но защитавайки Орбан, се превръщат в полезните идиоти на политиката на Кремъл, която целенасочено...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика