Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дянков вижда правителство с премиер Бойко Борисов

13 юни 2024, 08:27 часа • 5912 прочитания

Народът показа, че не иска следващи поредни избори, а иска редовно правителство. Има мандат за съставяне на правителство с ГЕРБ, ДПС и ИТН с явен премиер Бойко Борисов и явни приоритети. Това заяви бившият финансов министър Симеон Дянков пред bTV.

Още: Симеон Дянков готов да стане шеф на БНБ

Бойко Борисов ще предложи кабинет и ще е премиер

По думите на Дянков явно се показва, че следващи избори не са нужни на никого. ГЕРБ трябва да предложи мандат за съставяне на правителство на президента, подчерта Дянков. „Трябват стабилни ръце, а той -  Бойко Борисов е показал, че е такъв“, коментира Дянков.

Правителството е начертано

Според него правителството е начертано – има явно мнозинство с ясни приоритети, като Шенген, Еврозоната, Планът за възстановяване и развитие и помощта за Украйна. „Борисов ще предложи мандат за правителство и той ще е премиер в този мандат, защото това е явното решение в настоящия момент“, убеден е Симеон Дянков.

Още: Анализатори: Вероятно ще има правителство на ГЕРБ, ДПС и ИТН

Делян Пеевски може да е част от редовен кабинет

Той е на мнение, че ДПС се опитва да бъде различна партия и това се е видяло от резултатите на изборите. Следващото редовно правителство може да вкара България в Еврозоната и в Шенген, категоричен бе Дянков.

Той смята, че председателят на ДПС Делян Пеевски може да заеме пост в едно редовно правителство.

Симеон Дянков вижда и положителен ефект от появата на ПП-ДБ в политиката – хората по-явно гледат за корупция по високите етажи на властта. В момента за ПП е добре да бъдат в опозиция, отбеляза той.

Още: БСП може да подкрепи кабинет с мандата на ГЕРБ

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес