Дончева иска закриване на КОНПИ, не се съгласи с маневрата на ГЕРБ за лекарствата

2165
Дончева иска закриване на КОНПИ, не се съгласи с маневрата на ГЕРБ за лекарствата
Снимка: БГНЕС

КОНПИ е орган, който трябва да бъде закрит. Защо Корнелия Нинова няма да каже нищо – да не те нагази КОНПИ и теб ли? Ти си лидер на опозицията, трябва да кажеш. Това заяви лидерът на Движение 21 Татяна Дончева в коментар за запорираните активи на Иво Прокопиев и явната атака срещу "Икономедиа".

Не може да има държавен орган, който беззаконничи. Не може да се блокират активи, които нямат нищо общо с даден случай и не може да се блокират стотици пъти по-големи активи от това, за което се претендира като вземане, заяви Дончева пред bTV. Може ли нещо да мине три пъти на съд и да идва КОНПИ, държавата претендира ли за пари, попита риторично бившият депутат.

Председателят на КОНПИ: Прокопиев може да си продаде акциите в "Икономедиа"

Не сме запорирали "Икономедиа" - ако иска, г-н Прокопиев може да продаде акциите си там. Наистина не знаех на кои медии е собственик н...

Държавата не може да се управлява по мутренски. Пламен Георгиев (бел. ред. – председателят на КОНПИ) много добре знае защо е начело на КОНПИ, няма нужда всеки ден да му се казва, каза Дончева и заради думите на Георгиев, че не се е чувал с Бойко Борисов относно случая с Иво Прокопиев.

Относно мораториума върху иновативните лекарства, Дончева определи случващото се като "дилетантско". Според нея, в НЗОК има "ненормално висок процент" за заплащане на лекарства. Нашата здравна система и никоя здравна система не може да покрива лекарствата на всички тежко болни, категорична беше Дончева. Тя застъпи тезата, че 2/3 от парите за лекарства в България ги вземат онкоболните, те са най-добре организирани и най-гласовити, а хиляди хора си умират по домовете, без да знаят от какво. Казвате – база Х за съответната болест, оттам насетне всеки си плаща, е гледната точка на Татяна Дончева.

След като един месец обясняват за този мораториум и не могат да обяснят човешки, подходът е показателен. Изведнъж Цветан Цветанов почва да говори за молекули, след като е говорил за молекули на изпита си по химия във ВИФ, ако е имал такъв. Бойко Борисов го плаши всеки протест – веднага си подвива опашката, обясни Дончева. Тя е категорична, че такъв е подходът на Борисов – при вълнения, подвива опашка и оставя даден проблем да чака. Докога да чака, попита бившият депутат от БСП и лидер на Движение 21. Ако проблемите са нерешими – стани и си върви, а не пиарите, астролозите и врачките да ти дават акъл, да извадиш сестра си и да откараш болно дете в Германия със "Спартан"-а – какво ще си помислят семействата на хиляди други деца, които умират, добави Дончева.

Специално по въпроса за приватизацията и Корнелия Нинова, Дончева заяви – как така една следователчица имаше толкова пари? Много е елементарно да казваш сега който иска, да ме съди, смята Татяна Дончева.

ГЕРБ клекна и се извъртя за мораториума за лекарствата

Неочаквано, но факт - управленците от ГЕРБ са решили да предложат на утрешния Председателски съвет на Народното събрание да бъде гласув...

Европарите ще свършат, в живота има и други неща, и в един момент се оказваш пред това, че имаш пари, но няма в какво да ги вложиш. Всичко се изпарява и остава само това, което си създал през твоето управление – а когато си създал магистрали, които на втория месец се изгърбват, няма кой да нареди паветата на "Дондуков", подлезите капят, това ще е, заключи Дончева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика