ГЕРБ пита в НС: Защо от МВР пращат политически тези на депутати от една партия?

18644
ГЕРБ пита в НС: Защо от МВР пращат политически тези на депутати от една партия?
Снимка: БГНЕС

Станалите вече скандални инструкции от страна на пресцентъра на БСП към червените депутати, които са изготвени с помощта на МВР сводка, бяха дискутирани и в пленарна зала. Там ГЕРБ оповести подробности около указанията към депутатите от БСП как да коментират протестите, предаде „Фокус”.

От парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Ирена Узунова прочете декларация, в която оповести изтекла в медиите информация за „опорни точки”, които инструктират депутатите от БСП за това как да коментират протестите. Въпросният инструктаж е изпратен от парламентарния секретар на МВР Тодор Пройчев, уточни Узунова.

Касим Дал: ГЕРБ мислеха да управляват с ДПС, но късно разбраха, че са изиграни

ГЕРБ разбраха, че ще бъдат изиграни от ДПС едва в Деня на размисъл. Дотогава Бойко Борисов мислеше, че ще работят с ДПС след изборите и...

„Имейлът е подписан с цифров подпис, който идентифицира подателя, времето на подаването. Освен депутатите на БСП, сред получателите са и министрите от правителството на тройната коалиция – БСП, ДПС и „Атака” и премиерът Пламен Орешарски”, посочи Узунова.

„За пореден път цялото българско общество стана свидетел на грубите и нагли манипулации на БСП. Депутатите на БСП са получили опорни точки, които произвеждат грандиозен скандал и показват технологиите на бившите комуникации как се прилага манипулация. В писмото пише, че избраниците на БСП трябва да внушават пред медиите, че протестите са малобройни, че са организирани от ГЕРБ, че половината протестиращи били студени, а останалите – „зелени“, анархисти, „традиционните” протестъри с тъпани. Според скандалните указания депутатите от БСП трябвало да рецитират, че момчето с пукнатата вежда не било добре с главата, че ГЕРБ били организирали протестите, че Цецка Цачева е организирала бунта в Телиш, че не е имало насилие над протестиращите”, заяви Узунова.

„По-безумни и отвратителни пасквили за подмяна на реалността българските граждани не бяха чували. Ето това е истинското лице на БСП. Днешните скандални манипулации, изработени по изпипаната технология на ДС, показват, че от БСП остават нереформирани комунисти”, каза депутатът от ГЕРБ.

Председателят на НС Михаил Миков в коментар пред медии заяви, че не вижда нищо странно в това. Ние от ГЕРБ питаме – как и защо от деполитизираното МВР могат да се пишат и изпращат политически тези към депутатите от една политическа партия. Одобрява ли председателят на БСП Сергей Станишев възраждането на прийомите на ДС за подмяна на дневния ред на обществото? Какви мерки ще предприеме вътрешният министър към своя служител? Още колко срам трябва да изпитате, дами и господа управляващи, за да признаете, че не можете да управлявате държавата и да си подадете оставката”, попита още Ирена Узунова.

ГЕРБ организира антиправителствен митинг в Пловдив тази събота

ГЕРБ организира протест в Пловдив тази събота. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде „Фок...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика