Касим Дал: ГЕРБ мислеха да управляват с ДПС, но късно разбраха, че са изиграни

32088
Касим Дал: ГЕРБ мислеха да управляват с ДПС, но късно разбраха, че са изиграни
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ разбраха, че ще бъдат изиграни от ДПС едва в Деня на размисъл. Дотогава Бойко Борисов мислеше, че ще работят с ДПС след изборите и че преди вота ДПС им помага. Координатор беше точно Делян Пеевски, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия някога най-близкият човек до почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

По думите на Дал връзката „Пеевски” е отговаряла и за изборите – бившият член на ДПС обясни, че в различните региони подготовката е била сериозна. Всички знаем за хотелите за инструктажи, каза Дал, но не даде конкретни имена. Все пак той посочи като регион Стара Загора.

ГЕРБ организира антиправителствен митинг в Пловдив тази събота

ГЕРБ организира протест в Пловдив тази събота. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде „Фок...

По отношение на Христо Бисеров Касим Дал заяви, че бившият заместник-председател на Народното събрание всъщност е бил „човекът за поръчки” в парламента по отношение на законодателството. Дал припомни, че освен заместник-председател на НС, той е бил и председател на Правната комисия, подготвила Закона за ДАНС. Според Дал високопоставеният представител на ДПС е знаел кой ще бъде избран председател на агенцията. Той е убеден, че Делян Пеевски е предложен за ръководител на контраразузнаването от „Човека в Сараите”.

Касим Дал заяви, че явно Бисеров си е помислил, че всичко му е позволено и е решил да действа зад гърба на Ахмед Доган. Дал дори каза, че със сигурност има намеса на чужда служба в случая, която е отприщила скандала. Тезата се застъпва с изказано преди време мнение на Осман Октай.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика