Горанов не носел отговорност за спазването на Закона за хазарта

6550
Горанов не носел отговорност за спазването на Закона за хазарта
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Законът за хазарта не дава задължения на министъра на финансите да следи за спазването на закона, както и други ангажименти по него.

Това стана ясно от думите на Владислав Горанов по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на социалиста Румен Гечев за аферата в Комисията по хазарта. Неговата отговорност е единствено да назначи състава на Комисията по хазарта и да предложи съответните нормативни актове, заяви Горанов.

Време е Горанов да си ходи

За Борисов хората са като на носни кърпички - ползва и хвърля. Това важи за всички, освен за Горанов. Политическата отговорност за това...

Комисията по хазарта е самостоятелен юридически обект, посочва Горанов. Финансовият министър назначавал само председателя. Другите членове се назначават от министерство на правосъдието и на икономиката, както и от ДАНС, посочи още той.

Румен Гечев обвини министъра, че е оставил на самотек целия сектор и не е упражнил контрол. Цялото българско правителство е представено в Комисията по хазарта, изтъкна той. Това е безобразие, смята червеният депутат.

Същевременно, пред журналисти след края на участието си на парламентарния контрол, Горанов обяви, че са сменени всички членове на Управителния съвет на Българския спортен тотализатор.

Това е станало със заповед на министъра на спорта Красен Кралев, като предстои сключването на договорите за управление с новото ръководство и вписване.

Шефът на държавното тото се оплака, че не било честно бизнесът на Божков да го побеждава с маркетинг

Не се получи така – взимаме от Божков и даваме на тотото. Спортният тотализатор е на пазара от 63 години, а игрите на г-н Божков ...

В новия управителен съвет влизат двама бивши футболисти, за единия от които е Христо Йовов, каза Горанов. За бившия футболист на "Левски" и "Литекс" се твърди, че е много близък до министър-председателя Бойко Борисов.

"Доколкото ми е известно има двама членове на Управителния съвет, които в миналото са известни като успешни футболисти. Има двама експерти от Министерство на финансите: директор на дирекция "Данъчна политика" Людмила Петкова и началник на отдел в дирекция "Данъчна политика". За директор на дружеството е предложен висш експерт от "Информационно обслужване", каза Горанов в отговори на въпроси на журналисти.

На въпрос кое е наложило тази смяна, министърът на финансите уточни, че преценката е на Кралев. "Ако погледнем резултатите досега и предизвикателствата пред спортния тотализатор в бъдеще за организирането на лотарии, преценката на министъра на спорта, съгласувана с мен, е че е необходима нова, свежа управленска мощ", допълни Горанов.

До този момент начело на тотото беше Дамян Дамянов. Преди дни той заяви, че в последните години БСТ е бил пред катастрофа заради частните компании.

Ще бъде ли осъдена държавата за милиони заради непродадени билети от Национална лотария?

С публикуването в Държавен вестник на промените в Закона за хазарта се прекратява дейността на всички хазартни игри и лицензията за тях...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика