Карадайъ: Демокрацията е в опасност

3507
Карадайъ: Демокрацията е в опасност
Снимка: БГНЕС

"В нашата родина живеят различни етноси, които изповядват различни религии. Затова ние добре знем смисъла на думата толерантност. И никой не може да ни я отнеме." С тези думи се обърна към събралите се в с. Руен Мустафа Карадайъ -  председател на ДПС.

В неделя Карадайъ заедно с ръководството на ДПС и ПГ на ДПС пристигнаха в селото, за да отбележат 39-та годишнина на общината и да почетат паметта на жертвите на т.нар. "възродителен процес", предаде БГНЕС.

Карадайъ: Имаме управление, което поставя под риск евроатлантическото ни бъдеще

Днес има хора, има управление в нашата страна, което поставя под риск евроатлантическото бъдеще на нашата родина. Това е много опасно. ...

"Рамазан е месец на търпението, опрощението и на милосърдието. Месец Рамазан символизира сплотеността, взаимопомощта, толерантността, берекета и братството." заяви Карадайъ и поздрави всички мюсюлмани с предстоящия празник Рамазан Байрам.

"В месец май си спомняме за грозните случаи през 89-та и се изпълваме с различни чувства и емоции, но нито една от тях не е омраза, не е разделение, не е противопоставяне", бе категоричен той.

"Още 90-та година ние очертахме пътя за развитие на нашата Родина. Почетният ни председател д-р Ахмед Доган, 90-та година каза, че мястото на България е в ЕС, но пътя за ЕС минава през НАТО. И това днес е факт. Ние сме горди, че това стана по време на управлението на ДПС. Това е потвърждение за огромния принос на ДПС по пътя на евроатлантическото развитие на България", заяви лидерът на ДПС.

Изпитвам гордост от това, че имаме силата и каузата да се борим за нашата свобода, да отстояваме правата и свободите на всички граждани, заяви Мустафа Карадайъ и продължи "Изпитвам и преклонение пред всеки един, който носи тази кауза в сърцето си."

Изгоря офис на ДПС в селото на Мустафа Карадайъ

Тази нощ изгоря офисът на ДПС в Борино – родното село на лидера на политическата партия Мустафа Карадайъ, предаде кореспондентът ...

Карадайъ каза още, че ДПС получава огромна подкрепа от либералните си партньори в Европа за отстояването на правата и свободите и демокрацията в България и на Балканите.

"Ние сме дали свидни жертви в името на правата и свободите и демокрацията. За съжаление днес в нашата родина демокрацията е в опасност и ние сме длъжни да пресечем всяка опасност пред демокрацията", бе категоричен председателят на ДПС.

 "Ние можем и трябва да бъдем на висотата на 89-та година, когато бяхме единни и докарахме демокрацията в нашата Родина. Единни и мощно да защитим демокрацията в България, на Балканите и Европа", заключи лидерът на ДПС.

 

Карадайъ обвини България в етническо прочистване

ДПС ще подаде сигнал в прокуратурата за публично изявление на наблюдаващия прокурор по т.нар. "дело срещу имамите", в което се създава ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика