Президентът в отговор на тривиален въпрос: Готов съм да правя трето служебно правителство

653
Президентът в отговор на тривиален въпрос: Готов съм да правя трето служебно правителство

По отношение на служебно правителство - правя го два пъти, ще го направя и трети път ако се наложи, но не искам да се стига до там. И да бъда много ясен - не считам, че защитата на конституционните права на българските граждани трябва да доведе до падане на правителство. Това каза президентът Росен Плевнелиев в отговор на въпрос дали след политическите събития от вчера има готовност да прави трети служебен кабинет, предаде БГНЕС.

Винаги имам готовност да изпълня конституционните си задължения. Не може да има никакво съмнение в това, категоричен беше държавният глава.

Ганев: Една от алтернативите извън Борисов е Слави Трифонов

Предсрочните парламентарни избори са неизбежни. ГЕРБ е партията, която има интерес от това и може да ги предизвика. Това заяви в предав...

Президентът обясни, че не счита, че дебатът за това как българите, където и да са те по света, да могат да гласуват честно, масово, в интерес на демокрацията и легитимността на властта в държавата, трябва да доведе до падане на правителство в тази държава. „Затова се надявам на отговорно решение в интерес както на правото на българите да гласуват, така и за гарантиране на стабилността в държавата. Но да - ако се наложи да защитя стабилността в държавата, да упражня своето конституционно право, разбира се - готов съм“, призна Плевнелиев.

„Разбирам всяка една политическа партия, сигурен съм, че те преследват своите стратегии, но като държавен глава още веднъж заявявам - не ми се прави служебно правителство и искам да видя стабилност, искам да видя реформи, искам да видя надграждане, и едни честни президентски избори - дай Боже с качествени кандидати“, допълни държавният глава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика