На изпроводняк Калфин заговори за общ кандидат-президент на АБВ и БСП

841
На изпроводняк Калфин заговори за общ кандидат-президент на АБВ и БСП
Снимка: БГНЕС

Бих се радвал да видя общ кандидат на БСП и АБВ на президентските избори. Това каза бившият вече министър на социалната политика Ивайло Калфин на последната си пресконференция като ръководител на ведомството. На нея Калфин се сбогува с медиите, като няколко пъти им благодари за съвместната работа.

Според него ако се търси общ кандидат-президент на двете формации, той няма да се търси в АБВ. "Надявам се да има раздвижване в рамките на лявото пространство, но не това е поводът АБВ да излезе от управлението" - така той коментира диалога в левицата.

Калфин работел в комфортна среда, важно било да сме транзитна страна за руски газ

В АБВ не един път са посочвани сектори като отбраната, социалната политика, енергийната политика, в които има проблеми. В същото време...

Според него има мотиви за подобряване на диалога с БСП след конгреса. „Длъжни сме да отворим каналите за този диалог“, добави Калфин.

Относно плановете си той обяви, че е рано да реши. „Връщането в Народното събрание като депутат не представлява интерес за мен. Това преминаване от изпълнителната в законодателната власт не мисля, че ще се получи“, допълни бившият вицепремиер.

Той пожела успех на правителството и заяви, че би се радвал да го види да изкара пълния си мандат. Калфин обясни, че е побързал да подаде оставка преди конференцията на АБВ в неделя заради решението на Националния съвет на партията вчера да предложи да бъде оттеглена подкрепата за правителството на ГЕРБ. "Протакането след това решение би било неудачно и нездравословно", каза Калфин.

По думите му решението на АБВ е мотивирано с натрупване на различни процеси, както и критиките, които неведнъж бяха отправени към правителството,свързани със забавяне или незапочване на важни реформи.

Борисов за Калфин: Животът е такъв, разделяме се

Животът е такъв - разделяме се като приятели, като колеги. Това заяви премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание ...

“Темите, поставени от АБВ, са свързани с нестабилната ситуация около България, конкретни ресори - икономическа политика и т. н.", допълни Калфин. "Другата част бе свързана с трудната комуникация между партиите от управляващото мнозинство“, уточни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика