Радостин Василев: Днес Бойко Борисов приличаше на Тодор Живков на 10 ноември

12319
Радостин Василев: Днес Бойко Борисов приличаше на Тодор Живков на 10 ноември
Снимка: БГНЕС

Бившият спортен министър Радостин Василев сравни днешната публична поява на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с Тодор Живков на 10 ноември 1989 г.

Удивително неадекватен и видимо притеснен. Говореше по-несвързано от обикновено. Предлагаше коалиции наляво и надясно, в които да участва не като лидер, а като обикновен човек, но с огромен опит. Очевидно Борисов вече е разбрал, че това, което стана на 02.10.2022г. всъщност е "Пирова победа", от която ще се върне в Банкя сам. 
След като мозъчния тръст на ГЕРБ преодоля първите няколко фази на скръбта, от партията стартираха операция по спасяването на редник Бойко. Планът им отвежда Борисов до участие в нова изпълнителна власт или до пенсионерски рахат, далеч от съдебна разправия. 
Очаквано Бойко Борисов влезе в тона на несвободните медии и платени, тържествуващи анализатори, които последните два дни натрапчиво подбутват "Продължаваме Промяната" към “евроатлантически” съюз с ГЕРБ +ДБ. 
Борисов е готов да се правят “исторически компромиси”, опаковани под формата на ,,експертен кабинет", уж за спасението на България. Всичко това обаче, е с една единствена цел, да бъде спряна борбата с октопода, който той създаде. Октоподът, откраднал живота ни, убил всяка надежда на хората за възмездие и справедливост, а децата ни превърна в емигранти. Обърка представите за достоен живот, за радостта, реализацията, честността и успеха чрез знания и умения. 
Човекът, който свали последното редовно правителство, заедно с ДПС, под предлог, че води неефективна  икономическа и финансова политика, днес твърди, че я подкрепя!
Това е върха на наглостта и цинизма. Всъщност, Бойко днес беше готов да подкрепя всичко. Остана само космическата програма на Слави, за да е пълен циркът.
Борисов иска само едно нещо и това е да използва ПП като ,,прах за пране" за беззаконието и корупцията на ГЕРБ.
Единственият изход за излизане от  политическата криза, е безвъзвратното оттегляне на Бойко Борисов от политическия живот на страната и пълно разследване на почти 12-годишното му управление. Всичко друго е като анализ на Алгафари, а именно "Пълни глупости".

"Удивително неадекватен и видимо притеснен. Говореше по-несвързано от обикновено. Предлагаше коалиции наляво и надясно, в които да участва не като лидер, а като обикновен човек, но с огромен опит. Очевидно Борисов вече е разбрал, че това, което стана на 02.10.2022г., всъщност е "Пирова победа", от която ще се върне в Банкя сам", написа Василев в публикация в профила си във Facebook.

Бивш посланик в Москва: Толкова е прозрачен Борисов, че чак е скучен

Толкова е прозрачен Борисов, че чак е скучен. Този коментар направи във Facebook Илиян Василев, бивш посланик в Руската федерация (2000...

"След като мозъчният тръст на ГЕРБ преодоля първите няколко фази на скръбта, от партията стартираха операция по спасяването на редник Бойко. Планът им отвежда Борисов до участие в нова изпълнителна власт или до пенсионерски рахат, далеч от съдебна разправия", продължава бившият министър, който даде начало на отцепническото движение от "Има такъв народ" в предходния парламент.

Той коментира пресконференцията на Борисов с думите, че бившият премиер е влязъл "в тона на несвободните медии и платени, тържествуващи анализатори, които последните два дни натрапчиво подбутват "Продължаваме Промяната" към “евроатлантически” съюз с ГЕРБ+ДБ".

Днес Борисов пожела отдръпване на лидерите и предложи съгласие по определени политики - като например темата с войната в Украйна и осъждането на руската агресия. Той дори каза, че с "Възраждане" имали някои допирни точки.

Борисов е готов да се правят “исторически компромиси”, опаковани под формата на "експертен кабинет", уж за спасението на България, смята Радостин Василев. Всичко това обаче според него е с една-единствена цел - да бъде спряна борбата с "октопода, който той създаде".

Плевнелиев отговори на призива на Борисов да е в евроатлантическата група на ГЕРБ

В първия брифинг на ГЕРБ след победата в парламентарните избори на 2 октомври 2022 г., Борисов предложи отдръпване на лидерите и съглас...

"Октоподът, откраднал живота ни, убил всяка надежда на хората за възмездие и справедливост, а децата ни превърна в емигранти. Обърка представите за достоен живот, за радостта, реализацията, честността и успеха чрез знания и умения. Човекът, който свали последното редовно правителство заедно с ДПС, под предлог че води неефективна  икономическа и финансова политика, днес твърди, че я подкрепя! Това е върхът на наглостта и цинизма. Всъщност Бойко днес беше готов да подкрепя всичко. Остана само космическата програма на Слави, за да е пълен циркът", коментира бившият министър на спорта.

Според него Борисов иска само едно нещо и това е да използва ПП като "прах за пране" за беззаконието и корупцията на ГЕРБ.

"Единственият изход за излизане от  политическата криза е безвъзвратното оттегляне на Бойко Борисов от политическия живот на страната и пълно разследване на почти 12-годишното му управление. Всичко друго е като анализ на Алгафари, а именно "Пълни глупости"", пише Василев.

За сравнението с Тодор Живков: Припомняме, че ноемврийският пленум на ЦК на БКП, наричан по-точно Десетоноемврийски пленум, е заседание от 10 ноември 1989 г., на което Централният комитет на Българската комунистическа партия освобождава Тодор Живков от най-високата длъжност генерален секретар в партията, която той заема в продължение на 35 години.

Аз съм готов да направя всякакви отстъпки и компромиси в името на народа!

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на първата си пресконференция след победата на коалицията ГЕРБ-СДС на предсрочните парламентар...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика