Рашков обясни защо според него арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова не са незаконни

22564
Рашков обясни защо според него арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова не са незаконни
Снимка: БГНЕС

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков не се съгласи изцяло, че арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова са незаконни. По думите на Рашков, съдът бил казал, че трябвало да има разследване – т.е. това е правилно полицейско действие, утвърдено от съда. Но съдията, според ексвътрешния министър, не бил чел данни от преписки и не е изследвал доказателства, предоставени по делото (470 страници), което променя нещата – стигнало се до това съдията да изследва само формата на действие и тя да бъде решаващият елемент в съдебното решение. Не може един съдия да не чете данните и да разпореди само, че заповедта за задържане за 24 часа не отговаря на законовите изисквания , заяви Рашков. А и втората инстанция още не се е произнесла, напомни ексвътрешният министър в интервю за в. "Сега".

Рашков изрази огромно възмущение от кадровите промени в МВР и ги свърза с управлението на Бойко Борисов – конкретно с аферата Васил Божков, където имало много данни за проверка, например по линията на хазартната комисия и стотиците милиони невнесени данъци, както и аферата АМ "Хемус". Махат се служители, доказали се в битката срещу купения вот – правят се изключително тежки грешки в кадровата политика и то много бързо, каза той. Може би сегашното ръководство на МВР е в някаква връзка с предишните управляващи, добави Рашков, визирайки Бойко Борисов.

Демерджиев отговори на Рашков: Дошъл съм в МВР, за да довърша мутрите

"Всеки, който ме познава, знае, че никой не може да влияе на решенията ми. Дошъл съм в МВР, за да довърша мутрите, а не за да ги връщам...

Конкретно Рашков се оплака от новия директор на Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) в Кърджали, който имал неправомерен достъп до 60 документа с класифицирана информация (Рашков обаче заяви, че не бил проявявал интерес и не вярвал назначената от него проверка да доведе до нещо "при това ръководство”) и участвал в акцията в Лясковец, когато беше убита баретата Емил Шарков. Есквътрешният министър изрично заяви, че не би работил с наследника си Иван Демерджиев – припомняме, че имаше инициатива Демерджиев да бъде заместник на Рашков в кабинета „Петков”, но сегашният МВР министър отказа с мотив, че вътрешните работи не са му в експертизата: Законът "Магнитски" като част от кризата с правителството: Говори Иван Демерджиев (ВИДЕО)

С президента имам принципни отношения, нищо повече от това, повтори Рашков. И изрично подчерта, че липсата на контрол над главния прокурор си остава проблем, който тревожи и европейските ни партньори.

Ексвътрешният министър призна, че един от сегашните зам.-министри живял в държавната резиденция, когато Рашков беше министър, но не каза име. Сега той живеел в общежитие, "като курсант на МВР". "За малко повече от година не може да се стигне до всеки, който е слугувал на Борисов", заяви Рашков.

Проверката за имотите ми продължава вечно и тя до нищо няма да доведе - г-н Цацаров го знае това много добре. Не се притеснявам от нищо, никой от моето семейство не се притеснява, каза Рашков.

Стоим ли на позицията "Мутри вън!" или ще я променяме на "Мутри вътре"?

Това обяви бившият силов вицепремиер в кабинетът "Петков" Бойко Рашков. Той алармира за сериозни кадрови рокади в МВР и различните...

ОЩЕ: Бойко Рашков алармира за предизборни рокади в МВР, с които се връщат ГЕРБ и ДПС във властта

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика