Съдиите към властта: Правете реформи и не коментирайте кой да бъде съден

14686
Съдиите към властта: Правете реформи и не коментирайте кой да бъде съден
Снимка: БГНЕС

Съюзът на съдиите в България поиска от политиците, коментиращи разработката "Червеи", да насочат усилия за постигане на действителна съдебна реформа и придържането към държавнически подход при конституирането на Висшия съдебен съвет и Инспектората към него, вместо да коментират кой да бъде обвинен или съден.

Позицията на най-големия съдийски съюз е изпратена до медиите.

Христо Иванов е скандализиран

Този, който е издавал разрешения за подслушване по "Червеи", трябва да понесе своята отговорност, категоричен бе пред БТВ тази сутрин п...

ССБ отново призовава да се спазва принципът на независимост на съдебната власт. Този основополагащ конституционен принцип изисква въздържане от страна на представителите на другите две власти от всякакви действия, които биха могли да бъдат възприети като намеса в осъществяването от страна на органите на съдебната власт на техните функции.

Становището на съдиите е провокирано от последните изявления на премиера Бойко Борисов за разработката "Червеи" и декларацията на ГЕРБ за осъдителната присъда на заместника му в партията Цветан Цветанов за отказано подслушване.

Борисов сравни скандала по делото "Червеи" с процеса срещу заместника му Цветан Цветанов, по който той е осъден на 4 години затвор и стигна до извод, че замесените в разработката трябва да бъдат осъдени на по 400 години затвор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com