Валери Симеонов защити Москов за ваксините

7179
Валери Симеонов защити Москов за ваксините
Снимка: БГНЕС

Опозицията няма никакво основание да иска вот на недоверие специално по повод здравеопазването. Това каза в интервю за Радио „Фокус” – Бургас Валери Симеонов, съпредседател на ПП „Патриотичен фронт-НФСБ и ВМРО“.

"Това просто е продиктувано от широкоразпространеното схващане, че опозицията винаги трябва да е контра, да има поводи да обявява своята различност от управляващите, така че по-скоро има леко популизъм, леко политическа класика. Това е основната причина. Никакво основание няма специално по повод здравеопазването, защото точно това е секторът, в който се правят до настоящия момент едни от най-сериозните реформи", заяви Симеонов. Според него, вотът на недоверие няма да бъде подкрепен от депутатите.

Симеонов: АБВ се опитва да спечели от излизането на ДСБ в опозиция

Притеснителен е опитът за извиване на ръце от страна на Първанов. Това каза съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред ...

" На първо място, защото е лишен от сериозно основание. Първоначално не беше формулирана причината за вота на недоверие, така както сега в здравеопазването, след като избухна т.нар. скандал с ваксини. Така в движение обявеният вот на недоверие беше пренасочен към здравеопазването. Това показва, че няма сериозен мотив за искането на такъв вот. Не може първо да кажат ,че искат вот на недоверие и после да измислят за какво го искат", каза още Симеонов.

Той коментира и скандала с френските ваксини, които са внос от Турция.

"В края на 2014 година се разбира, че няма заявени ваксини за полимиелит и за хепатит. Детската ваксина се оказва, че не обезпечена от правителството на Пламен Орешарски и от изключително „успешната и талантлива” Таня Андреева- доста злобната тогава министър на здравеопазването, която в последния ден уволни двама директори на болници, доста отмъстително същество. Оказа се, че тя не си е свършила работата по обезпечаването на тези ваксини и новото ръководство на МЗ беше изправено пред задачата спешно да се осигури тази ваксина, за да може да се спази имунизационния календар на децата. Тъй като сроковете за доставянето на тази ваксина в общи линии, бяха напреднали доста те обявиха спешно търг, на който не се яви никой, което още повече повиши риска от това децата да останат без имунизации и съответно да започнат масови епидемии. По тази причина , моето виждане е, че постъпката на министър Москов и съответно на ръководството е било изключително правилна и отговорна- спешно да намерят ваксина и намират такава в съседна Турция, намират и финансовия механизъм да не се закупува, а да бъде като замяна с наши налични количества на наша ваксина и е извършен този бартер, в резултат на което ваксината е осигурена, ваксината е френска, пакетира се в Турция и оттам нататък необходимата имунизация е извършена и всички до момента много добре знаят, че няма никакви рискове и че няма никакви негативни последици от тази имунизация.

Особено важно да го знае българският народ, че ваксината е изправна, спекулира се с това, че не е разрешена за внос и то единствено с оглед на това, че идва от Турция, а не от ЕС, но реално това е френска лицензирана ваксина. Това е истината и мисля, че не трябва да се създават допълнително напрежение, в случая даже, по мое лично виждане министър Москов действа доста решително и отговорно", каза Сименов.

Д-р Дечев: Москов сам е направил така, че никой да не се яви на търга за ваксините

Министърът на здравеопазването Петър Москов сам е предизвикал ситуацията, никой да не се яви на търга за ваксините. Това каза бившият д...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Досега мълчах, за да няма напрежение": Външният министър обясни отношенията си с Главчев

Денков: Пеевски управлява ГЕРБ. Петков счупи масата на Борисов, когато той започна да лъже

"Съвсем искрено говоря": Главчев бил забравил, че Даниел Митов е зам.-председател на ГЕРБ

"Нямам план "Б" за външно министерство": Премиерът за отказа на Даниел Митов (ВИДЕО)

ИТН: Христо Иванов позволи Борисов да контролира служебния кабинет

Киселова: Главчев осъзна, че няма да се справи сам и потърси помощ от онези, които сега са вече недоволни

Нинова: Правителството да предяви иск към лицата, подписали с "Боташ" (ВИДЕО)

Депутатите ще работят до късно в петък, докладът за "Боташ" влиза в зала

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com