Възможно е и други депутати от РБ да заявят, че минават в опозиция

2867
Възможно е и други депутати от РБ да заявят, че минават в опозиция
Снимка: БГНЕС

Възможно е и други депутати да заявят, че минават в опозиция. Това заяви в кулоарите на НС Иван Иванов от РБ, зам.-председател на парламента във връзка с приетите вчера промени в Конституцията, които се разминаха с очакванията на РБ и оставката на правосъдния министър Христо Иванов, предаде БГНЕС.

Иванов смята, че в началото на другата седмица трябва да има решение на РБ да последва решение и на ПГ. "ДСБ най-вероятно ще си вземе своето партийно решение. От гледна точка на министрите смятам, че те са в по-трудна ситуация - всеки един министър на РБ трябва да препотвърди, че може да изпълнява своите реформаторски ангажименти", каза Иванов. И добави - ние сме в управлението, за да правим реформи, а не да имитираме реформи.

На въпрос дали мисли да минава в опозиция, той отговори: "Трябва да кажа, че ми минава през мисълта, въпросът е, че аз в случая съм избран от парламентарната група и тя е тази, която трябва да реши. Разбира се, ако тя реши, за мен не е никакъв проблем".

"За министрите ни оставката е въпрос на тяхно лично решение, защото в крайна сметка има МС, министър-председател, управленска програма, секторите, в които имаме министри са различни, реформите са на различно ниво и от тази гледна точка. Предвид променената политическа ситуация тук в парламента, всеки един министър трябва да препотвърди, че той може да изпълнява реформите, заради които е излъчен, и от тая гледна точка е въпрос на личен избор", заяви той. Иванов не отговори дали ген. Атанас Атанасов напуска поста във вътрешната комисия на НС. Имена за поста министър на правосъдието не са обсъждани, каза той.

Караджов подаде оставка като председател на транспортната комисия

Оттеглям подкрепата си за правителството и подавам оставка като председател на парламентарната комисия по транспорт, информационни техн...

Когато тези реформи не се случиха по начина, по който смяташе да се случат, аз смятам, че Христо Иванов извърши един изключително морален акт в политиката и просто си подаде оставката, е мнението на Иванов.

"От доста отдавна се чувствам в опозиция - нито разполагам с власт, нито съм бил министър". Това заяви друг депутат от РБ - Мартин Димитров. Той допълни, че депутатите от гражданската квота в РБ са коректив на това управление в парламента.

Запитан дали ще се съобрази с решението на групата, Димитров отвърна: "Ако е правилно, да."

Той отказа да коментира повече, докато не мине обсъждането в групата.

Реформаторите не са обсъждали оставки на министри

Реформаторският блок не е обсъждал оставки на министри. Това стана ясно след заседание на политическото ръководство на Реформаторския б...

Беше осакатена съдебната реформа, което не е проблем само на РБ, а на България и бъдещето и развитие, затова ни предстои много сериозен разговор, допълни Димитров.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика