Танев: Въпросът с оставката ми не стои

7127
Танев: Въпросът с оставката ми не стои
Снимка: БГНЕС

На този етап въпросът с моята оставка не стои. Това заяви министърът на образованието Тодор Танев, предаде БГНЕС.

Единственият, който може да поиска моята оставка, е премиерът, който ме е назначил, допълни Танев и посочи, че не са имали подобни разговори.

За това дали Реформаторският блок е стабилен след оставката на министър Христо Иванов и оттеглянето на Радан Кънев в опозиция, Танев заяви, че като страничен наблюдател му се струва, че има такова разцепление, но е възможно да има прегрупиране.

Танев заяви също, че заема мандат, който е даден на Реформаторския блок, а той самият е от гражданския му съвет. Танев добави също "не знам кой е ръководителят на блока и това не ми е ясно от дълго време насам. Бях сред тези миналия септември, от които държахме да има формат на РБ като политическа коалиция, което означава субект политически и единство. На този етап ми се струва, че той действа по-скоро като предизборна коалиция”.

Танев заяви също, че не вижда повод да се стига до оттегляне на доверието от него. За една година министерството е изготвило пет законопроекта. Има почти готов законопроект за професионалното образование, шест пилотни колежа, които са между средното и висше образование, които той самият обикаля из страната и ги прави.

Имало и Закон за развитие на академичния състав, изготвен спокойно и с разговори със съвета на ректорите и ръководството на БАН, както и Закон за висшето образование, който вече е в парламента, също Закон за насърчаване на научните изследвания.

"Ако някой ми поиска оставката, трябва да има съответните мотиви кое е онова, което не съм направил. Всичко друго би било политическо", коментира той. Танев заяви, че няма и проблеми с обществените поръчки, каквито спекулации са се появили.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование