Близо 1000 деца, младежи и граждани ще се включат в „Дните на Европа” в Разград

5163
Близо 1000 деца, младежи и граждани ще се включат в „Дните на Европа” в Разград
Снимка: БГНЕС

Близо 1000 деца, младежи и граждани ще се очаква да се включат в четвъртото поред издание на „Дните на Европа” в Разград, съобщава Topnovini.bg. Те ще се проведат в периода от 4 до 6 юни в общинските центрове от Разградска област, съобщи управителят на Областния информационен център Юлиян Данаилов.

Организатор на проявата е ОИЦ-Разград, съвместно с общинската администрация. В рамките на Дните са предвидени редица инициативи, популяризиращи приноса на еврофондовете за развитието на региона.

Медиатор ще помага на младежи при търсене на работа в Смолян

Младежки медиатор започна работа в община Смолян по Национална програма „Активиране на неактивни лица“, съобщиха от пресцен...

Данаилов обясни, че по забавен начин с елементи на спортни, образователни, културни и други прояви организаторите ще се опитат да провокират за поредна година интереса на местната общност не само в областния център, но и в общините Исперих, Кубрат, Завет и Лозница.

Началото на Дните на Европа в Разград ще бъде поставено на 4 юни, четвъртък с традиционната вече колоездачна обиколка на обекти, реновирани с европейски средства. Стартът на обиколката, в която ще се включат деца, младежи и граждани е в 15 часа от двора на ОУ „Отец Паисий”. Колоната от колоездачи, облечени с фланелки с надпис „Дни на Европа” ще премине през Водната централа и ще стигне до Археологическия резерват „Абритус”, след което ще се върне по същия маршрут и ще финишира пред Ронда в Градския парк, където ще се разиграе томбола с награди за участниците. Двама от колоездачите, включили се в обиколката ще си тръгнат с велосипеди, освен тях, също с томбола ще бъдат раздадени близо 30 по-малки награди, включващи велоаксесоари.

През това време в 15.30 часа в Градския парк ще е стартирала щафетата „Европа“ с участието на лекоатлети от Спортния клуб по лека атлетика „Лудогорец”.

В 15 часа в Исперих, Кубрат, Завет и Лозница ще започнат конкурси за рисунка на асфалт на тема „Децата на Разград и областта рисуват Европа“, конкурсът в областния център Разград ще бъде на следващия ден от 16 часа в Градския парк, пред хотел „Лес”.

Драстично нараства броят на младежите, имащи нужда от очила

Всяка година процентът на носещите очила с диоптър младежи се увеличава драстично. Това каза Димитър Мицев, служител в оптика, пред "Ф...

В 17 часа в три жилищни квартала на града, реновирани с европейски средства - „Лудогорие“, „Васил Левски“ и „Млади семейства 2“ започват междуквартални турнири по шахмат, като финалите са на 5 юни, петък в 17 часа в залата на шахматен клуб „Абритус“.

Дните на Европа в Разград в петък, 5 юни започват в 16 часа на сцената на Ронда с културни и образователни игри с участието на деца и младежи от Центъра за работа с деца и Центъра за ученическо техническо и научно творчество. Програма ще премине под мотото „Младите таланти на Разград“, ще има и викторина „Европейският съюз и еврофондовете“.

Час по-късно, също на Ронда е концертът „Европа на младите хора“, участие в него ще вземат „Сеньо Артист Бенд“ и изпълнители от Музикалната школа „Илия Бърнев“ в Разград. При лошо време, концертът ще бъде в залата на читалище „Развитие“.

Последното от събитията в рамките на програмата на „Дните на Европа” е футболният турнир „Европейски футбол в Разград“. Той ще се проведе в събота, 6 юни на игрището на ПГССХВТ „Ангел Кънчев”. Турнирът започва в 9 часа, като в надпреварата ще се включат 16 училищни отбора от областта, от които четири във възрастова група 5-7 клас, 8 - от 8 до 11 клас и четири момичешки отбора. При лошо време мачовете ще се играят в зала „Лудогорец“ и в салона на ОУ “Васил Левски“.

Чрез нов проект младежите в Ловеч ще се обучават професионално

В Ловеч младежи ще бъдат обучени и подготвени за професионалната им реализация чрез достъпни и безплатни услуги според потребностите и ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com