Обмен на студенти между Шанхай и Русенския университет

803
Обмен на студенти между Шанхай и Русенския университет
Снимка: Русенски университет "Ангел Кънчев"

Чл.-кореспондент проф. Христо Белоев – ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“ и неговият  колега, проф. Тао Ю - ректор на Шанхайския политехнически университет, са подписали договор за обучение, след което студенти от двете държави ще могат да получават двойна диплома.

Първоначално ще бъдат приети десет първокурсници от специалност „Компютърни системи и технологии“ в Русенския университет и още толкова студенти от Шанхай. В рамките на три години младежите ще учат в своя университет, а през четвъртата година на обучението си българските студенти ще отидат в Китай, докато десетте младежи от Шанхайския политехнически университет ще дойдат в Русе. След успешно положени държавни изпити избраната група студенти ще получи дипломи от двете висши училища. 

Легендарният Пети пехотен Дунавски полк оживява на страниците на юбилейно издание

Наскоро излезе от печат дълго чаканото ново издание на Регионален исторически музей – Русе „ЗА ПОЧЕСТ II. Пети пехотен Дуна...

„Учебните програми на специалностите „Компютърни системи и технологии“ в Русенския университет и на „Компютърно инженерство“ в Шанхайския политехнически университет са идентични и в момента тече подбор на студенти“, сподели чл.-кореспондент Христо Белоев. 

Нашите учени са разказали за 15-годишния опит на Центъра за иновационни образователни технологии на Русенския университет и са запознали участниците с проекта на Националната програма за дигитална трансформация на образованието в България на семинар, в който са участвали близо 100 преподаватели и студенти от Шанхайския политехнически университет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com