Балет "Арабеск" представя "Колекция Кармен" на лятната сцена в парка на военна академия "Г.С. Раковски"

5190
Балет "Арабеск" представя "Колекция Кармен" на лятната сцена в парка на военна академия "Г.С. Раковски"
Снимка: Балет Арабеск

На 10 юли в приятната обстановка на откритата лятна сцена в парка на Военната Академия „Г.С.Раковски“ Балет „Арабеск” ни кани на спектакъла „Колекция Кармен“, впечатляващ с неочаквано и дръзко решение на образа на Кармен, който се преплита със съвременното му превъплъщение в лицето на една дизайнерка и нейното ревю, носещо името на "Кармен". Особено атрактивно е решението на художничката да облече главната героиня в 10-метрова огненочервена фламенко рокля, изработена от 138 м коприна. Екстравагантните костюми се превръщат в част от сценографията на представлението

Фатално модно дефиле от огън и студ – балерини в ролята на модели в уникални артистични рокли, предвождани от смъртта, представящи вечния кръговрат на страстта – любов и смърт. Огнено червено, огнени движения, страст и отхвърляне, ревност и вдъхновение, любов и борба, събираща и разпадаща се енергия, връхлитаща ни от сцената в изпълнението на: Таня Кацарова (Кармен) и Даниела Иванова (Тя), Асен Наков (Той), Васил Дипчиков (Хосе), Стефан Вучов (Ескамилио), Теодора Стефанова (Смъртта), Андрея Андонова, Виктория Петрова, Елизабет Якимова, Мария Касабова, Петя Колева, Стефка Табакова, Валери Миленков, Ервин Есен и Филип Миланов.

Спектакълът за Той, Тя и Смъртта. Спектакъл за неустоимата страст на Кармен, търсеща всепоглъщаща любов или просто хладна любовна игра на живот и смърт.

Страстта, енергията на музиката и движенията ще ви погълнат и завладеят. Кармен – една неочаквана колекция, едно неочаквано представление на балет “Арабеск” , едно неочаквано претворяване на познатия сюжет по новелата „Кармен” на Проспер Мериме. Представление-мост между съвременния динамичен живот и музикални вкусове и любимата музика от едноименната опера на Жорж Бизе.

През 2017 “CARMEN COLLECTION” взриви италианската публика, препълнила театър „Аржентина“ - една от най-представителните театрални зали в Италия.

Италианската преса не пести суперлативите за създателите на този бляскав по тяхно мнение спектакъл (хореографката Боряна Сечанова, композиторът Петър Дундаков, сценографката и художник на костюмите - Николина Костова-Богданова).

Спектакълът "Carmen collection" е копродукция на ДМБЦ и БНР

Билети на касата на Музикален театър (02 9431979), online - https://epaygo.bg/8396726153 и в деня на спектакъла на касата в парка на Военна академия "Г.С.Раковски" на един изключително екстравагантен спектакъл "Кармен-колекция" (Carmen collection) - копродукция на Държавен музикален и балетен център и Българско национално радио, по мотиви от новелата "Кармен" на Проспер Мериме и едноименната опера на Жорж Бизе. Музика – Петър Дундаков, хореография – Боряна Сечанова, сценография и костюми – Николина Костова-Богданова.

Записът е осъществен от Симфоничния оркестър на БНР.

Особено атрактивно е решението на художничката да облече главната героиня в 10-метрова огненочервена фламенко рокля, изработена от 138 м коприна. Екстравагантните костюми се превръщат в част от сценографията на представлението.

Топ хореографът Боряна Сечанова пренася фаталната Кармен (в ролята - Таня Кацарова) в едно модно дефиле от огън и студ - балерини в ролята на модели в уникални артистични рокли, предвождани от Смъртта (в ролята Теодора Стефанова), представят вечния кръговрат на страстта - любов и смърт. В структурата на спектакъла рамка на „историята” за Кармен са взаимоотношенията на една съвременна двойка – Той (Асен Наков) и Тя (Даниела Иванова). Противоборството между Хосе (Васил Дипчиков) и Ескамилио (Стефан Вучов) засилват драмата на изкусителката Кармен (Таня Кацарова).

Cпектакълът се заиграва с клишета от днешния ден като модния подиум и чалга културата - естествена среда на съвременните "карменситки". Нарцистичната жена оглежда себе си в очите на възхитения мъж. Тя харесва себе си толкова повече, колкото по-силно я обича мъжът. Голямата й привлекателност има и своята обратна страна - незадоволеността на влюбения мъж и съмнението в любовта на жената.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЦЕНА:

Връчват наградите ИКАР на 17 март: Ето кои са водещите

Емил Марков и Керана – неочакван тандем в театралната комедия "Всяка първа сряда"

Постановки с Никол Шерцингер и Сара Джесика Паркър номинирани за наградите "Лорънс Оливие"

Народният театър гостува в пет града и приема извънстолични спектакли

НДК отбелязва 90 години от рождението на Крикор Азарян

Премиера на детския мюзикъл "Славеят" в "Европейски музикален фестивал"

Невиждана опашка се изви пред касата на Народен театър "Иван Вазов" (ВИДЕО)

Софийският театрален салон 2024 г. стартира с богата програма: Вижте акцентите

Lord of the Dance обявиха трета дата в София след два разпродадени спектакъла

Райна Кабаиванска с огромно признание в Рим

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.
Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Днес - 19 март, 2024 г, имен ден празнуват Дария, Найден, Дарина, Дарин. Честит имен ден! Името Дария е женската форма на името на персийския цар...