X
 
 

Професори ревизират учебниците по история

53797 14
Професори ревизират учебниците по история
Снимка: БГНЕС
Професори се захващат да прегледат всички учебници по история, по които учат децата у нас. Те правят специален Инициативен комитет, в който влизат шефът на НИМ проф. Божидар Димитров, акад. Георги Марков, Петко Колев от фондация "Тангра ТанНакРа", проф. Христо Матанов, проф. Божидар Димитров, проф. Пламен Павлов, доц. Николай Проданов.

"Идеята е да направим преглед на всички учебници по история в духа на историческата истина", каза проф. Божидар Димитров, цитиран от Стандарт.

Скандален учебник по история: Щастливо турско робство, полиция за Левски

Учебник за 3-ти клас „Човек и общество“ съдържа чудовищни лъжи за историята на България, алармират историци. Странното изд...

Идеята за Инициативния комитет възникнала, след като преди дни по сайтовете гръмна възмущението на шефа на Историческия музей в Добрич Костадин Костадинов от учебник по "Човек и общество" за 3 клас.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 14 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Същите тези историци, които са писали историята на България от времето на комунизма, сега трябва да я прегледат и да пишат нова история на България. Как сега ще лижат това, което са плюели . Каква арогантност и безсрамност от академиците на БАН начело с Божо.
 • Анонимен 13 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  До 10. Да бяхте се запознали с досиетата им, преди да сте толкова категоричен.
 • Анонимен 12 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Проф. Б. Димитров - "един от най-доказаните историци" - едно погрешно твърдение, което не се споделя от историческата гилдия. Този човек години наред нямаше нищо против да го титулуват професор, въпреки, че не бе такъв.Повечето от многобройните му трудове нямат научна стойност и изобилстват от неверни факти.
 • Анонимен 11 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  А не , тебе от Люлин 8 ма част ще те извикат от бирарията пред блока да напишеш учебник! Идиот, комплексар.
 • Do 6 !!! 10 Do 6 !!! преди 5 години Профил на трол?
  До 6, етикета " агент на ДС" е притеснителен ако става въпрос за хора които са предавали интересите на България, работили са срещу държавата като са нанесли вреди или са пращали невинни хора без съд и присъда в концлагери.А сега погледни кой от изброените по горе са казали или направили нещо срещу България преди,по време и cлед комунизма?????Всичките са топ специалисти по българска истор виж още ›› ия много от които са били през последните години активно ангажирани с опазването на българщината и културата в страната!
 • Анонимен 9 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Професори ревизират учебниците по история, след всяка смяна на системата в угода на управляващите. Това може да се докаже като се вземат учебници по история на България издадени през периода от 1878 до 2014 г., които разглеждат едни и същи събития.
 • Анонимен 8 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Като мотив за сътрудничество с ДС може да бъде и гаранцията за добро кариерно развитие на каквото безспорно се радва Б. Димитров. ДС му плащат уроците по класически езици още като студент. Досието му е старателно прочистено от службите.
 • Анонимен 7 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Петко Колев от фондация "Тангра ТанНакРа" е бивш офицер от ДС.
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Е затова в новите учебници пак ще се учи дошляческата теория ,въпреки че генетиката доказа че сме местен народ ,наследници на траките.
  : 2 !
 • Анонимен 6 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Притеснително е, че част от изброените професори официално са обявени като агенти на Държавна сигурност. Точно те ли трябва да ревизират учебното съдържание?!
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Значи само като се лепне етикета \"агент на ДС\" и край,ами поинтересувайте се поради каква причина са станали агенти,дали пък не им е трябвало за да могат да излизат на вън по работа.Както е случая с проф.Б.Димитров които е станал \"агент\" единствено за да може да си върши спокойно работата.Научете се че има \"Агенти\" и \"агенти\" ,не всички в структурата виж още ›› на ДС са били изроди ,все пак и външно разузнаване са били под шапката на ДС ,но това си е една напълно нормална структура която я има във всички страни,но и те попадат под етикета \"агенти на ДС\".Тези от отдела за вътрешна сигурност и политическия отдел са хората които не трябва да търпим и са създали днешното мнение за ДС....
  : 2 !
 • Анонимен 6.2 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Проф. Димитров е един от най - доказаните наши историци. Този човек е институция и не смей да цапаш с мръсната си уста това добро име.
  : 1 !
 • ББ 5 ББ преди 5 години Профил на трол?
  Наи после нещо озитивно,поздравление за тази инициатива.
Нагоре