10-те звезди, които останаха без "Оскар"

5991
10-те звезди, които останаха без "Оскар"
На първо място е Брад Пит, който е номиниран три пъти

Съставиха списък с десетте най-добри актьори, които имат значителен принос към филмовата индустрия, но никога не са получавали престижна статуетка.

На първо място е Брад Пит, който е номиниран за наградата "Оскар" три пъти, както и Джони Деп, който се нарежда втори. Двамата никога не са били удостоявани с наградата, но пък се радват на любовта на публиката.

40 млн. американци гледали "Оскар"-те

Около 40 милиона жители на САЩ са гледали тази година церемонията по връчването на наградите Оскар по телевизия Ей Би Си, която предава...

Американската актриса Джулиан Мур е трета с четири номинации "Оскар". Въпреки това звездата е отличавана по време на филмовия фестивал в Берлин и е трикратен лауреат на фестивала във Венеция.

Легендарният британски актьор Ричард Бъртън е номиниран за "Оскар" за най-добър актьор седем пъти, но явно не е имал достатъчно късмет, за да прибере златната фигурка.

Хелена Бонъм Картър е двукратен кандидат за "Оскар". Актрисата признава, че е използвала поражението си в церемониите, за да обясни на децата си, че победата не е най-важна в живота.

Камерън Диас, която има няколко дузини филми никога не била номинирана за "Оскар". Актрисата приема това съвсем спокойно, казвайки, че за "Оскар" трябва да положиш много усилия.

Проклятието на Оскарите - разводът

Жан Дюжарден и най-вече Мерил Стрийп трябва да удвоят вниманието си към своите половинки, ако искат да избегнат "проклятието на Оскар...

Дженифър Анистън, станала известна, благодарение на телевизионния сериал "Приятели" е отличена с наградите "Еми" и "Златен глобус". Въпреки че многото комедийни роли на актрисата не й донесоха `Оскар",Анистън се сдоби със звезда на Алеята на славата.

Известният ирландски актьор Пиърс Броснан придоби популярност с ролята си на Джеймс Бонд, но той също няма статуетка от престижните награди.

Сара Джесика Паркър, богинята на секса, получи четири награди "Златен глобус" за ролята й на Кари Брадшоу, но изглежда не е узряла за "Оскар".

Антонио Бандерас, който стана първият испански актьор, номиниран за "Златен глобус", също не успя да спечели статуетката на "Оскарите".

Цветовете на "Оскар"-ите

Бялото и дръзки цветове доминираха на червения килим за церемонията на наградите "Оскар" в Лос Анджелис, съобщи Ройтерс. На бяло залож...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com