X
 
 

Huawei вероятно ще пусне 5G смартфони на цени от 600 долара още през тази година

1327 0
Huawei вероятно ще пусне 5G смартфони на цени от 600 долара още през тази година
Снимка: Getty Images/Guliver
Huawei планира да продава 5G смартфони на половината от цената, на която конкурентите продават своите аналогични устройства. Компанията смята да пусне на пазара телефон, поддържащ новите супер бързи мрежи, още тази година. Той ще се продава за 600 долара, става ясно от думите на Питър Жоу, главен маркетинг директор на китайската компания, в интервю за Financial Times.

Според него цената ще падне още през 2020 г. „Някои хора казват, че може да видим 5G смартфони за 300 долара и мисля, че това е много важно“, коментира още експертът.

Прогноза: Пазарът на 5G смартфони ще расте с главоломни темпове

Пазарът на 5G смартфони ще расте с главоломни темпове през следващите години. Анализатори от IHS Markit, цитирани от Iconomist.bg, ...

Подобна цена ще даде възможност на Huawei сериозно да подбие конкуренцията, чиито предложения се очаква да са двойно по-скъпи. Samsung Galaxy S10 5G, например, е възможно да струва над 1200 долара, отбелязва още порталът Economic.bg.

Що се отнася до Apple, американският гигант още не е представял 5G телефон. Не е казал и кога се очаква да пусне такъв, още по-малко пък каква ще е цената му. Счита се, че това ще се случи през 2020 или 2021 г.

Миналата година Huawei успя да изтласка Apple от второто място по брой глобални продажби. Сега целта е не просто да задържи позицията си, а да атакува върха, където в момента е Samsung. Китайският производител към момента жъне успехи на световната сцена.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално