X
 
 

Мамограф и апаратура за телемедицина поръча община Златоград

450
photo of Мамограф и апаратура за телемедицина поръча община Златоград
Снимка: Анита Чолакова
Обществена поръчка за доставка на мамограф и апаратура за телемедицина обяви община Златоград. Тя е на обща стойност почти 132 хиляди лева без ДДС.

Заедно с мамографската уредба са поръчани проект за помещението, където ще бъде разположена, монтаж и предварително изпитване на апаратурата по норми на производителя. Спечелилият поръчката трябва да изготви документите за издаване на лицензия от Агенцията за ядрена защита, да обучи персонала за работа с нея.

Отделно от това се очаква доставка и на медицинско оборудване, което измерва кръвно налягане, пулс, температура, регулярност на пулса, скорост на дишане SPO2, 1-клетъчна ЕКГ, глюкомери и др.

Предназначението на това оборудване е за жителите на община Златоград, медицински центрове и медицински персонал като част от системата, т.нар. „телемедицина”.

Финансирането на апаратурата и оборудването е осигурено с проект „e-Social Health Care” с акроним „e-SOHECA” по Програма за трансгранично сътрудничество Гърция – България.

Кметът на Златоград: С новия бюджет ще изпълним много желания, но и ще продължим безупречната финансова дисциплина

Мирослав Янчев е кмет на община Златоград от 2007-ма година. Той е завършил магистратура по „Управление на бизнеса“ в Стопа...

Припомняме, че преди дни клиничната лаборатория в общинската болница „Проф. д-р Асен Шопов“ в Златоград получи нов Кръвно-газов анализатор EASYBLOODGAS, чиято стойност с ДДС е 7140 лева.

Апаратурата е дарение от „БУЛТЕКС 99“ ЕООД, представлявано от Стефан Славчев Башев.

Кръвно-газовият анализатор вече е въведен в експлоатация. Според началника на клиничната лаборатория д-р Асен Емилов апаратът извършва директно измерване на pH (активност на водородните йони), PO2 (парциално налягане на кислорода) , PCO2 (парциално налягане на въглероден диоксид) и още 11 изследвани параметри с кратки срокове за получаването им.

Изследванията на пациентите могат да се извършват по договор с НЗОК и здравно осигурителни фондове или да се заплащат.  

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Последно в Актуално