Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Самоков организира публично обсъждане на бюджета 2024 година

22 януари 2024, 15:15 часа • 2232 прочитания

Публично обсъждане на общинския бюджет за 2024 година организира кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов. Той отправи към своите съграждани покана да участват в събитието, предвидено за 26-ти януари от 17,30 часа в заседателната зала на Общината (V- ти етаж).

В интервю за Actualno.com от началото на декември месец градоначалникът заяви, че най-големият му приоритет е младите и активно хора да останат в Самоков.

По думите му Община Самоков е наистина добро място за живеене и туризъм, заради близостта на планината, на "Боровец" и "Мальовица". Тя е най-голямата по територия в България, най-голяма в Софийска област.

„Младите хора обаче избират да отидат или в големия град, или в чужбина, което всъщност е най-големият проблем. Тенденцията е от 15-20 години насам и е трайна, въпреки наличностите, които изброих. Най-вече напускат млади, активни хора. Трябва да направим всичко възможно да забавим или да спрем тази тенденция като помагаме на всеки бизнес, който създава работни места за младите и образовани хора“, каза градоначалникът. Още" Бъдещето на България: Фондацията, която иска плодът да е достойнство

По думите му добра тенденция от началото на Ковид-кризата е, че много хора от големия град са си купили къщи на село.

"Това помогна доста запустели стари къщи да се купят, реновират и в тях да заживеят едни активни хора. Но пък допълнително засили проблема с водата и липсата на канализация. Предизвикателство пред общината е да осигури базисните условия за живот на тези хора", посочи още Джоргов.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес